Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σημερα εκλογες ή φανερη(γιατι η κρυφη υπηρχε…) συναινεση!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ! – «…Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η Χρυσή Αυγή θα συμμετάσχει σ’ αυτές, φυσικά αυτόνομα και με πλήρεις συνδυασμούς σε ολόκληρη την επικράτεια, με στόχο την είσοδο στη Βουλή και τίποτα άλλο!»
Κι ενώ όλα φαίνονταν ωραία και καλά μετά τη συνάντηση της Τρίτης μεταξύ Παπανδρέου-Σαμαρά και Παπανδρέου με την… συμμαχία των προθύμων –Ντόρας, Καρατζαφέρη και Κουβέλη-, ξαφνικά  κάτι άλλαξε και ο Π.τ.Δ., Κ. Παπούλιας (πρώην μεγαλουπουργός του ΠΑΣΟΚ και εις εκ των…
δανειστών του Ανδρέα Παπανδρέου για την «ροζ» βίλα της οδού Αγράμπελης, για να μην ξεχνιόμαστε), προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον  Γιωργάκη, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για σήμερα στις 12:30. Θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, είναι η κατάσταση της οικονομίας κ.τ.λ.
Είναι φανερό, ότι σήμερα κρίνονται όλα. Ο Γιωργάκης θα ρίξει στο τραπέζι  το θέμα της συναίνεσης στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (ή Μνημόνιο Νο2) ή αλλιώς πάμε σε πρόωρες εκλογές. Σ’ αυτή την περίπτωση τα κουκιά είναι μετρημένα. 
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ’ αρχής κατά. Από την άλλη, η… συμμαχία των προθύμων είναι δεδομένη υπέρ της συναίνεσης.
 Οπότε, όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στη θέση του Σαμαρά. Του Σαμαρά, που στην συνάντηση της Τρίτης τα ’δωσε όλα στον Γιωργάκη, αλλά για να μην διαλυθεί το κόμμα του, συμφώνησε –για τα μάτια του κόσμου- να μην ψηφίσει μεν το Μνημόνιο Νο2, αλλά να ψηφίζει στη Βουλή κάθε τι βασικό που αυτό προβλέπει (ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εργασιακό μεσαίωνα κ.τ.λ.). Φαίνεται όμως πως αυτό δε φτάνει.
Ο Γιωργάκης θέλει πλήρη συνευθύνη –που λέει κι ο ΛΑ(γ)ΟΣ Καρατζαφέρης- της ΝΔ. Και οι δανειστές μας επίσης. Για παράδειγμα, σήμερα βγήκε ο Ολλανδός υπουργός των Οικονομικών και δήλωσε πως αν δε δεχτεί η ΝΔ τη στήριξη του Μνημονίου Νο2, η χώρα του δε θα δώσει φράγκο! Θα την δώσει τη στήριξη ο Σαμαράς, υπογράφοντας ταυτόχρονα την πολιτική του αυτοκτονία; Ιδού η απορία! 
Χθές δήλωσε πως «δεν δεχόμαστε εκβιασμούς». Αυτό σημαίνει πως πάμε σε πρόωρες εκλογές, η ευθύνη των οποίων πονηρά θα πέσει σ’ αυτόν που δε δίνει συναίνεση, δηλ. στον Σαμαρά. Βέβαια, καθόλου δεν αποκλείεται να κάνει αύριο ο Σαμαράς μια θεαματική κωλοτούμπα και να… δεχτεί τους εκβιασμούς.
Δεν είμαστε προφήτες για να προβλέψουμε τι θα γίνει, άλλωστε σε λίγες ώρες θα ξέρουμε. Εκείνο που ξέρουμε και μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα, είναι πως όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η Χρυσή Αυγή θα συμμετάσχει σ’ αυτές, φυσικά αυτόνομα και με πλήρεις συνδυασμούς σε ολόκληρη την επικράτεια, με στόχο την είσοδο στη Βουλή και τίποτα άλλο! 
ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ! ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!
Υπάρχει βέβαια κι ένα πιο… light ενδεχόμενο: να προτείνει ο Γιωργάκης πρόσωπα κοινής αποδοχής -«τεχνοκράτες» για τα οικονομικά υπουργεία και την πραγματοποίηση του γενικού ξεπουλήματος (των «ιδιωτικοποιήσεων»). Θα είναι η περιβόητη «κυβέρνηση προσωπικοτήτων» που έλεγε και ο ΛΑ(γ)ΟΣ της, ο τηλεπρόεδρος Καρατζαφέρης. Και σ’ αυτή την περίπτωση, εκτός από τους… πρόθυμους που έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένοι σε ότι ήθελε προκύψει, θα χρειαστεί και η στήριξη της ΝΔ. Είδομεν…

(ΥΓ) 1: Ο Καρατζαφέρης δήλωσε ότι σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν η Ελλάδα θα ζήσει ή θα αυτοκτονήσει. Αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι ότι με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ έχει αυτοκτονήσει αυτός ΠΟΛΙΤΙΚΑ παρόλη την στοργική βοήθεια «δημοσκόπων» και καναλιών!