Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Άγγλος Τσιγκρής: «Σαφής η Μεταστροφή των Πολιτών προς τη ΝΔ»!

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τις δημοσκοπήσεις της Κυριακής 22/5 των εταιρειών της εταιρείας “MRB” (“Real News”) και “RASS” (“Το Παρόν”) - έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο σημείο μηδέν. Η πολιτική του Μνημονίου απέτυχε, ενώ η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ διαρκώς χειροτερεύει.
Ένα χρόνο μετά την υπαγωγή της χώρας στην τρόικα και το Μνημόνιο όλα είναι ακόμα χειρότερα και ο κίνδυνος χρεοκοπίας πιο ορατός.
Αυτό προκύπτει από τις νέες έρευνες που ...
δημοσιεύθηκαν την Κυριακή 22/5 από τις οποίες αποκαλύπτεται επίσης μία σαφής μεταστροφή των πολιτών προς τη ΝΔ.
Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2009 οι διψήφιες διαφορές εκμηδενίζονται ανεξαιρέτως σε όλα τα στοιχεία, με την τάση βέβαια να είναι καθοριστικά πλέον υπέρ της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας “MRB” (εφημερίδα “Real News”) το 79,7% των πολιτών απαντά ότι τα αποτελέσματα του Μνημονίου είναι αρνητικά, με αποτέλεσμα, μόνο το 39,2% να θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να τηρήσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να εκταμιευθεί η 5η δόση του δανείου, ενώ το 58% απαντά ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επιβεβαιώνεται πρώτα απ’ όλα από το σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι επιλέγουν τη ΝΔ (7,1% σύμφωνα με τη “RASS” και 8,2% σύμφωνα με την “MRB”), με αποτέλεσμα τα δύο κόμματα να εμφανίζονται απολύτως ισοδύναμα(πρόθεση ψήφου “MRB”: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 21,5%) είτε με ελάχιστη διαφορά (πρόθεση ψήφου “RASS”: ΠΑΣΟΚ 24,5% και ΝΔ 23,6%).
Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται ήδη για πρώτη φορά σε δημοτικότητα στα ευρήματα και των δύο εταιρειών (44,2% έναντι 39,3% του Γ. Παπανδρέου στη “RASS” και 24,9% έναντι 24,5% στην “MRB”), ενώ είναι έτοιμος να προσπεράσει και στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού.
Ότι έχει απομείνει ακόμα ως “υπεροχή” του ΠΑΣΟΚ, σε όλους τους δείκτες, μεταστρέφεται πλέον από τις διψήφιες διαφορές σε απόσταση μικρότερη της μονάδας…»._