Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Έξι Μητροπολίτες στη γιορτή του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου!

Με αισθήματα κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου στο Προκόπι   η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν έξι Μητροπολίτες.

Συγκεκριμένα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ, Σισανίου και Σιατίστης κ. ΠΑΥΛΟΣ, Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣΚαρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και φυσικά ο Χαλκίδος κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Χιλιάδες πιστοί πήγαν και φέτος στο προκόπι για να ...
τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου. Πολλοί μάλιστα περπάτησαν και φέτος απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων, από τη Χαλκίδα ως το Προκόπι, εκπληρώνοντας το «τάμα» τους.

Την παραμονή της γιορτής, Πέμπτη 26 Μαΐου, το απόγευμα, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας τελέστηκε Ολονύκτια Αγρυπνία η οποία κορυφώθηκε με την πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε περί τις 4.30 το πρωί της Πέμπτης.

Την ημέρα της γιορτής, Παρασκευή 27 Μαΐου, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο  Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο  Μητροπολίτης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ευχαρίστησε όλους τους Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας έβρεχε συνεχώς (όπως και όλη την νύχτα), η βροχή ευτυχώς σταμάτησε και έτσι πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης Ιερή Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα.

Πηγή: egnomi.gr