Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ερέτρια: Φόλες σε πολλά σημεία, ακόμα και έξω από το δημοτικό σχολείο!


Ερέτρια: Φόλες σε πολλά σημεία, ακόμα και έξω από το δημοτικό σχολείο!Την Τρίτη 10 Μαΐου ανεγκέφαλα όντα έριξαν τροφή με δηλητήριο ( φόλες ) στην Ερέτρια. Οργανωμένο σχέδιο ίσως,  γιατί οι φόλες ήταν πολλές και σε αρκετά μέρη: κοντά στο κτίριο της Ύδρευσης, στην περιοχή του Αγ. Γεώργιου, ακόμα και έξω από το 2ο Δημοτικό σχολείο. Αδέσποτα όπως  ο Φoφίκος(ΦΩΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ), η  Σίσυ,  η Κατρίν,  η Φρίντα, πολλές γάτες  και άλλα σκυλιά τις έφαγαν. 


Αδέσποτα που δεν έχουν πειράξει κανένα,  είναι φιλικά,  κάνουν παρέα στα παιδιά που τα αγαπούν και ...
παίζουν μαζί τους, είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα και τα αγαπούν και τα φροντίζουν όλοι.

Μαζί με αυτά, τραγικό θάνατο βρήκαν και άλλα σκυλιά «από σπίτι» που έτυχε  να είναι στη περιοχή, όπως ενημερώνει το adespoto.gr, το φιλοζωϊκό σωματείο Ερέτριας, ''Ο Άργος''.

Φόλες ξαναέπεσαν (οργνωμένα) και την Τετάρτη μεσημέρι.. Φαίνεται οι δράστες  δεν υπολογίζουν τίποτα.

Δεν τους ένοιαξε που δεκάδες παιδιά είδαν νεκρό ζώο έξω από την πόρτα του σχολείου τους  και άλλα να σπαρταράνε και να βγάζουν αφρούς από το στόμα τους.

Δεν τους ένοιαξε ακόμη,  ίσως γιατί το άρρωστο μυαλό τους δεν φτάνει μέχρι εκεί, ότι θα μπορούσε ένα παιδί να πιάσει τη δηλητηριασμένη τροφή για να ταΐσει ένα σκυλί και θα μπορούσε να βάλει το χέρι στο στόμα του.

Κινητοποιήθηκαν όλοι, τα μέλη της Φιλοζωικής, γείτονες μικροί,  μεγάλοι, μεταφέρθηκαν  έξι τουλάχιστον σκυλιά στο Κτηνιατρείο, μερικά γλύτωσαν άλλα δύσκολα θα σωθούν.

Ειδοποιήθηκε και ήρθε η αστυνομία, συγκεντρώθηκαν  δείγματα τροφής για ανάλυση και περιμένουμε αποτελέσματα.

Έγινε καταγραφή και μήνυση από το σωματείο Ο ΑΡΓΟΣ, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, θα γίνει ενημέρωση όλων των φιλοζωικών σωματείων στην Ελλάδα και εξωτερικό , πάλι θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς αλλά ποιο το αποτέλεσμα;

Μόνο  κάποιος  που είναι μπροστά να βλέπει να σπαρταράει  από το δηλητήριο ένα  ζωντανό  όν μπορεί να  μας καταλάβει.

Ερέτρια: Φόλες σε πολλά σημεία, ακόμα και έξω από το δημοτικό σχολείο!

Τα ίδια τα παιδιά του Δημοτικού αντέδρασαν με τον τρόπο που μπορούν. Έφτιαξαν και  τοποθέτησαν στα κάγκελα του σχολείου τους το δικό τους μήνυμα προς τους μεγάλους:

Η ΕΡΕΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΠΟΣ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .


Στο blog του σχολείου μάλιστα δημοσιεύθηκε απεγνωσμένη κραυγή ενός δασκάλου:

Ερέτρια: Φόλες σε πολλά σημεία, ακόμα και έξω από το δημοτικό σχολείο!

''Σήμερα το πρωί τέσσερις φίλοι μας βρέθηκαν δηλητηριασμένοι από φόλες, που έριξε/αν γύρω από το σχολείο μας κάποιος/οι που θέλει/ουν να ονομάζεται/ονται ΑΝΘΡΩΠΟΣ/ΟΙ. Η πράξη αυτή αποτελεί ντροπή για το ανθρώπινο είδος και μας γεμίζει όλους με θυμό.

Πρωί πρωί τα παιδάκια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας έβλεπαν με τα ματάκια τους, γεμάτα έκπληξη, τρόμο και απορία, τους τετράποδους φίλους τους, τη Σίσυ, τη Φρίντα, την Κατρίν και τον Φιφίκο, που κάθε πρωί, με ήλιο και με βροχή, βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου για να τα καλωσορίσουν, που αποτελούν τους πραγματικούς τους φύλακες, να κείτονται στο έδαφος και να σπαρταράνε, βγάζοντας αφρούς από το στόμα. Το αδίκημά τους; Βρίσκονται στον πλανήτη γη... ζουν... Κι αυτό δεν μπορούν να τους το συγχωρέσουν οι πήλινοι "θεοί"! Δίποδα κομπλεξικά που η ζωή τους παίρνει νόημα με το να καταστρέφουν, καθώς οι ίδιοι είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν ο,τιδήποτε και ζηλεύουν... ζηλεύουν ανυπόφορα τη δημουργία, ακόμα κι αν αυτή προέρχεται από τον ίδιο το Θεό. Χριστιανοί κατά δήλωση, αγνοούν το λόγο του Ιησού και ακόμη μια φορά τον σταυρώνουν καταστρέφοντας την κτήση Του.

Η Σίσυ, η Φρίντα, η Κατρίν και ο Φιφίκος είναι όντα φιλικά, κοινωνικά, προστατευτικά απέναντι στα παιδιά, διακριτικά (ενίοτε τα γαυγίσματά τους ενώνονται με τις παιδικές φωνούλες και γέμιζουν με χρώμα τη τσιμενταρισμένη γκριζωπή αυλή και κάνουν υποφερτά τα κάγκελα που μας περιτριγυρίζουν), παιχνιδιάρικα, καλόψυχα, ελεύθερα (ίσως αυτό το τελευταίο να εξοργίζει περισσότερο αυτούς που τα μισούν, καθώς οι ίδιοι είναι φυλακισμένοι στον καταναλωτισμό  και στα "πρέπει", ανίκανοι να εκφράσουν τις επιθυμίες τους), φωτεινές υπάρξεις (σε αντιδιαστολή με τους διώκτες τους που ζουν και δρουν στο σκοτάδι), που γνωρίζουν την αγάπη (ενώ οι δολοφόνοι τους ούτε έχουν νιώσει ποτέ την αληθινή, ανιδιοτελή αγάπη, ούτε ξέρουν και να δίνουν)...

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει αυστηρότατες κυρώσεις για όσους κακοποιούν και θανατώνουν ζώα. Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με την εγκληματική αυτή πράξη, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το φιλοζωικό σωματείο Ερέτριας "Ο ΑΡΓΟΣ" (Τηλ. 6984427573), που έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου.

Βοηθήστε όλοι, ώστε αυτά να είναι τα τελευταία θύματα στην Ερέτρια! Η Ερέτρια δεν είναι ένας επικίνδυνος τόπος... η Ερέτρια, όπως έγραψαν σε ένα πλακάτ τα schoolikakia, ανήκει σε ΟΛΟΥΣ!!!''


Ο αγανακτισμένος δάσκαλος



Πηγή: Adespoto.gr