Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συνελήφθη μαθητής για διαρροή απαντήσεων στις Πανελλήνιες!

Καταγγελίες για διαρροή των απαντήσεων των θεμάτων στο μάθημα "Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων" της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δέχθηκε η εισαγγελία.


Η εισαγγελέας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί έαν ευσταθούν οι καταγγελίες.

Την υπόθεση ανακίνησε ο ... προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος κατήγγειλε ότι η διαρροή συνέβη σε λύκειο στο Γαλάτσι.

Ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι στάλθηκαν οι απαντήσεις σε mail σε μαθητή από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος είπε  ότι δεν πρόκειται για δαρροή αλλά για απόπειρα δολίευσης των Πανελληνίων, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους καθηγητές.

Όπως αναφέρει η ΝΕΤ, ο μαθητής έφυγε κατά τη διάρκεια της εξέτασης, και πήγε στην τουαλέτα όπου έλαβε το μήνυμα από τον ιδιοκτήτη του φροντιστηριού με τις απαντήσεις των θεμάτων.

Όπως είπε ο κ. Πανάρετος, ο μαθητής έλαβε το μήνυμα στις 10:04, όταν τα θέματα είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στις 09:35.

Ο μαθητής  συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ κατέθεσε στην εισαγγελέα, κυρία Ράικου. Το γραπτό του δε μηδενίστηκε.

Για κατάθεση  αναμένεται να κληθεί και ο λυκειάρχης, ενώ στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι το επίμαχο email προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι ο αποστολέας και αν έχει αποσταλεί και σε άλλους μαθητές.

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, την Παρασκευή (20/5) μετά τη συνάντηση της με τους προέδρους των ΤΕΙ δεν θέλησε να κάνει καμια δήλωση για το θέμα. 


Πηγή: Cosmo.gr