Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Κρήτη: Έφυγε για Αθήνα ο 30χρονος που "χτυπήθηκε" από ρεύμα - Διεκομίσθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων του "Γ. Γεννηματάς" με C-160! Δείτε το βίντεο!

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» διεκομίσθη με C-160,μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου χθες βράδυ ο 30χρονος Γ. Β. , ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία , ενώ εκτελούσε εργασίες σε στύλο της ΔΕΗ στις Δαφνές την Πέμπτη. Μικρή καθυστέρηση υπήρξε εξαιτίας διακομιδής ενός ακόμη περιστατικού σε ειδικό κέντρο των Αθηνών.

Μετά από τη δημοσιοποίηση της άμεσης ανάγκης για ... μεταφορά του άνδρα σε Μονάδα Εγκαυμάτων και με παρέμβαση του υφυπουργού, βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου βρέθηκε κλίνη στην Μονάδα του "Γ. Γεννηματάς".
Ο 30χρονος εισήχθη χθες το μεσημέρι στο χειρουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα χέρια , που διέτρεχαν κίνδυνο να νεκρωθούν .

Μάρτυρας του τραγικού ατυχήματος του 30χρονου ήταν ο αδερφός του, ο οποίος δούλευε μαζί του και έγινε μάρτυρας του τραγικού περιστατικού, βλέποντας τον αδερφό του, ουσιαστικά, να καίγεται επί περίπου 10 λεπτά, πάνω στο στύλο!

Ο άτυχος 30χρονος ανέβηκε στο στύλο πριν τον αδερφό του και τον "χτύπησε" το ρεύμα. Ο αδερφός του επιχείρησε να τον κατεβάσει, με αποτέλεσμα να υποστεί και ο ίδιος έγκαυμα στην παλάμη του δεξιού χεριού. Τελικά με γερανοφόρο όχημα κι αφού προσδέθηκε με ειδικούς, προστατευτικούς ιμάντες, ο 30χρονος απομακρύνθηκε από το στύλο και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίστηκε η κατάσταση του 30χρονου, σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Χ. Μαρκάκη, καθώς ο εναερίτης φέρει εγκαύματα στο 50-55% του σώματός του. Το ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε το σώμα του και κατέστρεψε το μυικό του σύστημα, ενώ τα όργανά του κινδυνεύουν να υποστούν βλάβες.

Ο 30χρονος είναι σε βαριά κατάσταση, διασωληνωμένος και σε καταστολή.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έδειξε η αξονική τομογραφία που έγινε χθες το βράδυ στο Βενιζέλειο, δεν υπάρχει οίδημα στον εγκέφαλο, ενδεχόμενο που θα επανεξεταστεί.
Ο 30χρονος άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία, χθες το απόγευμα, στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει μία βλάβη από κεραυνό σε στύλο της ΔΕΗ, στην περιοχή των Δαφνών.


Ανειδίκευτος ο 30χρονος

"Ο άτυχος 30χρονος δεν έπρεπε να βρίσκεται καν στο στύλο και να εκτελεί εργασίες. Η πρόσληψή του αναφέρει ότι εκτελεί χρέη οδηγού"
 - αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος. Πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τόσες επικίνδυνες και απαιτητικές εργασίες άνθρωποι ανειδίκευτοι που βαπτίζονται "μαθητευόμενοι" - τονίζει ο ίδιος.
 
 
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλει ακόμα ένα σοβαρό εργατικό «ατύχημα» του συναδέλφου συμβασιούχου  της ΔΕΗ χθες στις Δαφνές Ηρακλείου. Εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον συνάδελφο και την οικογένεια του.


Πρόκειται για μια ακόμα δολοφονική ενέργεια σε βάρος της εργατικής τάξης. Η ευθύνη γιαυτό το έγκλημα βαρύνει ακέραια την κυβέρνηση τόσο τη σημερινή του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ καθώς η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ ΑΕ – την οποία σκοπεύει να ξεπουλήσει εντελώς το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση- παραδίνει εδώ και καιρό σε εργολάβους σημαντικό τμήμα της δουλειάς. Αυτές οι εργολαβίες έχουν σαν αποτέλεσμα την συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, την εντατικοποίηση της δουλειάς και την έλλειψη κάθε μέτρου υγιεινής και ασφάλειας. Μάλιστα εντελώς ανειδίκευτοι εργάτες, όπως ο άτυχος συνάδελφος, καλούνται να εκτελέσουν εργασίες εξαιρετικά επικίνδυνες!


Ο Υφυπουργός εργασίας που οργάνωσε φιέστα μόλις πριν από μερικές μέρες για το ζήτημα της Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς εντελώς υποκριτικά, σήμερα δεν εξιλεώνεται με το να βάζει «μέσον» για να νοσηλευτεί ο συνάδελφος μας σε νοσοκομείο της Αθήνας! Το ίδιο και οι πλειοψηφίες σε ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και εδώ στο Ηράκλειο που έβαλαν πλάτη να φτάσουμε μέχρι εδώ.


Μια είναι λύση για τους εργαζόμενους αλλά και τα λαϊκά στρώματα: τώρα αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που στο επίκεντρο της θα έχει τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας.


ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και οικονομία. Μόνο έτσι μπορεί να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει ένας ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας, που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών, με την παραγωγή, τη μεταφορά και τη διανομή της ενέργειας να είναι κοινωνική - κρατική ιδιοκτησία και τα ενεργειακά έργα να σχεδιάζονται πανεθνικά, κεντρικά, επιστημονικά και να υλοποιούνται με λαϊκή συμμετοχή και εργατικό έλεγχο

Πηγή: CretaLive.gr