Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ρέθυμνο Κρήτης: Ενημερώνονται οι δικηγόροι στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας - Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου την Παρασκευή!


Θέμα ημερών είναι να ενημερωθούν οι δικηγόροι της υπόθεσης που αφορά στον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, σχετικά με την απόφαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, Στέφανου Ζαρκαντζιά, για την δικογραφία, την οποία του διαβίβασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα Ρεθεμνιώτικα Νέα, τρία είναι τα ...
ενδεχόμενα:

α) είτε να κρίνει ότι πρέπει να επιστραφεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας για να συμπληρωθούν στοιχεία της προανάκρισης
β) είτε να κρίνει επαρκές το υλικό και να διατάξει κύρια ανάκριση. Σε αυτήν την περίπτωση ο ανακριτής θα καλέσει άμεσα τους δυο νεαρούς για απολογία και θα ασκήσει εναντίον τους κακουργηματικές διώξεις ενώ από κοινού με τον εισαγγελέα θα κρίνουν αν θα προφυλακιστούν ή όχι
γ) είτε να συνεχίσει ο ίδιος ο εισαγγελέας την προανάκριση καλώντας και νέα πρόσωπα να καταθέσουν για την υπόθεση

Στην πρώτη και την δεύτερη περίπτωση, ο νόμος δίνει ικανό χρονικό περιθώριο να ολοκληρωθεί η προδικασία και οι απολογίες των δυο νεαρών, στους οποίους η Αστυνομία αποδίδει κακουργηματικές κατηγορίες, δεν θα γίνουν άμεσα.

Σε σχέση με το αίτημα της οικογένειας της 16χρονης, με το οποίο ζητείται από τον εισαγγελέα έρευνα για συγκεκριμένα ζητήματα που οι γονείς της κρίνουν ότι χρήζουν ιδιαίτερης διερεύνησης προκειμένου να ριχτεί άπλετο φώς στις συνθήκες θανάτου του παιδιού τους, ο εισαγγελέας, αν το κάνει δεκτό, θα δώσει παραγγελία για την έναρξη των σχετικών διαδικασιών.





Πηγή: CretaLive.gr
Share