Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: «Nαι στον προϋπολογισμό…αλλά με διεκδικήσεις κι όχι αναμάσημα της μιζέριας» - «Σκληρη απαντηση στο Δημαρχο» απο Τριανταφυλλοπουλο για σχολια και διαπιστωσεις του!

Με την φράση «όποιος κι αν ήταν Δήμαρχος Αιγιάλειας, όποια κι αν ήταν δημοτική αρχή, τον ίδιο προϋπολογισμό θα έφερνε σήμερα » ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, υποδέχθηκε το αίτημα έγκρισης του προϋπολογισμού για το έτος 2011, ξεκαθαρίζοντας εξ’ αρχής ότι «η θετική ψήφος της παράταξής του δεν είναι ούτε χαριστική, ούτε ικανοποίησης για τα όσα λειψά αποτυπώνει σε έργα, πρωτοβουλίες και όραμα για την περιοχή, αλλά αναγκαίο κακό», προσθέτοντας με νόημα ότι «μόνο υπέροχος δεν είναι», όπως τον χαρακτήρισε  ο δήμαρχος!

Η Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή» στην πρωτολογία του επικεφαλή της, καυτηρίασε «την αδυναμία της κεντρικής εξουσίας να στηρίξει τους δήμους», κάνοντας λόγο για «απόδειξη της πρόχειρης και επιπόλαιης - τάχα - διοικητικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης – χωρίς κονδύλια και συγκεκριμένο μπούσουλα», ενώ απευθυνόμενος στον Δήμαρχο κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, τον κάλεσε «να ...
σταματήσει το δημόσιο αναμάσημα της μιζέριας στο δήμο λόγω των οικονομικών αδιεξόδων», με εμφανή  μομφή εναντίον του  για την μη οφθαλμοφανή διεκδικητικότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προεκλογικά λέγατε παντού για έργα και οράματα. Άντε ας πούμε ότι δεν ξέρατε τι θα βρείτε, που σίγουρα ξέρατε. Αλλά, ενώ σας θεωρούμε άνθρωπο που δεν μασάει τα λόγια του, δυστυχώς δεν σας ακούμε τώρα να λέτε λέξη κατά της κυβερνητικής απραξίας και ανευθυνότητας απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! Προφανώς κάτι τέτοιο δεν σας το επιτρέπει η σύνθεση της δημοτική σας ομάδας, η οποία στην συντριπτική της πλειοψηφία της διακατέχεται από φιλοκυβερνητικό σύνδρομο». 

ΠΕΡΙ ΜΗ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στην απάντηση του κ. δημάρχου ότι «η δημοτική του ομάδα είναι συμπαγής και σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική αρχή, η δική του δεν θα κάνει ζημιά στα δημοτικά πράγματα» ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην δευτερολογία του, σήκωσε τους τόνους, λέγοντας :

«Πως μπορείτε και μιλάτε για συνοχή της δημοτικής σας ομάδας; Εθελοτυφλείτε; Και πως δεν βλάπτετε τα δημοτικά πράγματα; Αναρωτιέμαι με ποίου την ευθύνη ένας σημαντικός νέος δημοτικός θεσμός – όπως του «Συνηγόρου του Δημότη» - χάθηκε για την Αιγιάλεια ! Οι διαρροές της δημοτικής σας ομάδας οδήγησαν σ’ αυτήν την δυσμενή εξέλιξη κι εσείς σφυρίζεται  αδιάφορα και αρέσκεστε σε ανώφελες συγκρίσεις με το πρόσφατο παρελθόν»!
 
ΠΕΡΙ «ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ»   

Ο Επικεφαλής της «Νέας Εποχή» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος δεν άφησε, επιπλέον, αναπάντητες και τις αναφορές, τόσο του δημάρχου, που υποστήριξε ότι «τα χρέη φορτώθηκαν στο δήμο από την κακοδιαχείριση - ως επί το πλείστον - της τελευταίας δημοτικής αρχής, στο Αίγιο», αλλά και του Αντιδημάρχου Ανατολικής Αιγιάλειας κ. Βασ. Ανδρουτσόπουλου πως…«όποιο χαρτί και να σηκώσουμε μυρίζει…», λέγοντας:
 
« Ο Αντιδήμαρχος για πολλοστή φορά μιλά για χαρτιά που μυρίζουν αλλά την πόρτα του Εισαγγελέα δεν είδαμε να την περνά, αν κάτι κολάσιμο έχει βρει! Γιατί άραγε το λέει αλλά δεν κάνει κάτι; O κ. Δήμαρχος, από την άλλη,  μιλά για κάκιστη διαχείριση στα οικονομικά του δήμου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και την ίδια στιγμή ο επί δύο χρόνια Αντιδήμαρχος Οικονομικών αυτής της περιόδου, είναι σήμερα στέλεχος της δημοτικής του ομάδας! Τότε που τον επέλεγε δεν ήξερε ή δεν είχε την ίδια γνώμη με σήμερα και τώρα ξαφνικά άλλαξε;»

Και κατέληξε:

«Ο πρώην Δήμαρχος Αιγίου κ. Καραφωτιάς έλεγε, πολύ πριν το τέλος της δημοτικής του θητείας, ότι λυπάται τον επόμενο δήμαρχο! Μήπως κι εσείς κ. Θεοδωρακόπουλε αρχίσατε να λυπάστε από τώρα τον - μετά από σας – δήμαρχο»! 

Share