Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αντώνης Κανάκης:"Πιστεύω ότι τα gay ζευγάρια πρέπει να υιοθετούν παιδιά"! - "Θα πήγαινα σε gay pride"!


    Με αφορμή τη συνέντευξη Μπουτάρη έγραψες ένα κείμενο για τους γάμους των γκέι. Γιατί το έκανες αυτό; Κάποιοι είπαν ότι πήγες να εκμεταλλευτείς τη δημοσιότητα του θέματος.


Με αφορμή τη συνέντευξη Μπουτάρη, αναδημοσιεύθηκε ένα άρθρο που είχα γράψει για τους γάμους των ομοφυλόφιλων. Το άρθρο αυτό είχε γραφτεί σε ανύποπτο χρόνο, συγκεκριμένα γράφτηκε 6 χρόνια πριν και είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

 Ο λόγος που έκανα αυτήν την αναδημοσίευση είναι γιατί η συνέντευξη Μπουτάρη έγινε η αιτία να αρχίσουν να ακούγονται πάλι διάφορες υστερικές και κατά την άποψή μου οπισθοδρομικές φωνές γύρω από το θέμα αυτό. 

Και επειδή πιστεύω πραγματικά ότι αυτού του είδους οι αντιλήψεις πηγαίνουν την κοινωνία μας πίσω και προκαλούν δυστυχία στους ανθρώπους παράγοντας μίσος, γι’ αυτό ήθελα να αναδημοσιεύσω το άρθρο αυτό προκειμένου να υπάρχει και αυτή η άποψη δημοσίως. 

Σε ό,τι άφορα το κομμάτι που λέτε πως ...
«κάποιοι είπαν ότι πήγες να εκμεταλλευτείς την δημοσιότητα του θέματος» και σας το λέω με πολύ καλή διάθεση αυτό, μην το πάρετε προσωπικά, αλλά οι ερωτήσεις τύπου «κάποιοι είπαν…» με ενοχλούν πάρα πολύ και πραγματικά απορώ πώς γίνονται δημοσιογραφικές ερωτήσεις. 

Δε με ενδιαφέρει τι είπαν κάποιοι. Μπορεί να με ενδιαφέρει τι θα πει επώνυμα κάποιος συγκεκριμένος, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη της άποψής του και κατά συνέπεια έχει κάποιο νόημα να του απαντήσω. Αυτή η καινούργια μόδα των αγνώστων «κάποιων» που λένε διάφορα, με βρίσκει απόλυτα αντίθετο.       

    Όπως είπες και στο κείμενο σου είσαι υπέρ των γάμων. Θα πάντρευες ένα γκέι ζευγάρι ως κουμπάρος;

Η στάση μου σε αυτό που με ρωτάτε, είναι η εξής απλή, πως όπως ακριβώς θα αντιμετώπιζα μια τέτοια πρόταση από ένα φιλικό ετεροφυλόφιλο ζευγάρι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα ανταποκρινόμουν και σε ένα φιλικό μου ομοφυλόφιλο ζευγάρι.

    Τι πιστεύεις για την υιοθεσία; Να υιοθετούν οι γκέι παιδιά και γιατί;


Αυτό είναι πραγματικά ένα τεράστιο θέμα, το οποίο με έχει απασχολήσει και προβληματίσει πάρα πολύ και παρ’ όλα αυτά δε μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει σε μια καθαρή άποψη. 

Για να είμαι όμως ειλικρινής, πρέπει να πω ότι κλίνω περισσότερο στο να μπορούν να υιοθετούν παιδιά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. 
Και αυτό βασισμένος περισσότερο στην απλή αλλά ουσιαστική θεωρία, ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να προσφέρεις σε ένα παιδί είναι η αγάπη προς αυτό και η αγάπη που υπάρχει στο ζευγάρι που μεγαλώνει αυτό το παιδί και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτήν την αγάπη δε μπορεί να την εγγυηθεί κανένα ετερόφυλο ζευγάρι και δεν είναι θέμα φύλων, αλλά θέμα ανθρώπων. 

Υπ΄ αυτήν την έννοια μπορεί κάλλιστα ένα παιδί να βρεθεί σε ένα ετερόφυλο ζευγάρι με τρομακτικά προβλήματα, που να έχουν τρομακτικές συνέπειες για το παιδί. 
Από την άλλη μπορεί να βρεθεί σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που να υπάρχει μόνο η αγάπη μέσα στο σπίτι. Με βάση αυτό λοιπόν, αισθάνομαι ότι κλίνω περισσότερο προς το δικαίωμα υιοθεσίας και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. 

Αλλά θα σας έλεγα ψέματα, αν σας έλεγα ότι δεν υπάρχουν μέσα στο μυαλό μου και πολλά άλλα επιχειρήματα και πολλές άλλες απόψεις, τα οποία με κάνουν πολλές φορές να μην είμαι τόσο σίγουρος γι’ αυτό.      
 
    Αν γίνει τελικά κάποτε gay pride στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα πήγαινες; 

Γιατί όχι;




Πηγή: screwmag.gr
Share