Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: "Ακόμα στο περίμενε η Αιγείρα για… την μη συγχώνευση του Γυμνασίου της" - Επισκεψη της "Νεας Εποχης" στη σχολικη μοναδα και νεα παρεμβαση στο Υπουργειο Παιδειας!


Το Γυμνάσιο Αιγείρας επισκέφθηκε το πρωί αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια- Νέα Εποχή» αποτελούμενη από τον Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αιγείρας Αθηνά Οικονόμου και τον εξ Αιγείρας Δημοτικό Σύμβουλο Πάνο Γιαννούλη, προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν για την εκκρεμούσα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να καταργήσει την αυτόνομη λειτουργία του Γυμνασίου και να μεταφέρει τους μαθητές και καθηγητές στο γειτονικό Γυμνάσιο της Ακράτας.

Η Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή», ήταν η πρώτη που έφερε το θέμα - προ ημερησίας διατάξεως - στο Δημοτικό Συμβούλιο στα τέλη του Ιανουαρίου, επιχειρώντας την ανακοπή των σχεδίων της κυβέρνησης, πρωτοστατώντας ακολούθως και σε όλη την έμπρακτη  διαμαρτυρία στους εκπαιδευτικούς φορείς και τώρα επανήλθε προκειμένου να ...
υπενθυμίσει ότι το θέμα είναι ανοιχτό και πως τόσο ο δήμος όσο και οι τοπικοί φορείς δεν θα πρέπει να εφησυχάζονται από την φραστική υπόσχεση του υπουργείου «περί άρσης της απόφασης».

Το κλιμάκιο της «Νέας Εποχής» συνομίλησε με την Διευθύντρια του Γυμνασίου Αιγείρας και για μία ακόμα φορά εξεφράσθη ο φόβος της μη υπαναχώρησης του υπουργείου, ενώ κοινή απορία ήταν το πώς η επίσημη πολιτεία προκρίνει την τοποθέτηση κοντέινερ στο Γυμνάσιο της Ακράτας για να μεταφέρει μαθητές από Αιγείρα

«Είναι βλακώδες, μόνο και μόνο για να περάσει η μνημονική πολιτική των περικοπών, να καταργείται μία σχολική μονάδα για να  στοιβαχθούν τα παιδιά σε λυόμενες αίθουσες. Αν αυτό δεν είναι αντεκπαιδευτικό και πρόχειρο, τότε τι είναι»; σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, εκφράζοντας και πάλι ανησυχία  για την καθυστέρηση της κυβερνητικής απόφασης.
Τόσο οι κκ Οικονόμου και Γιαννούλης, ζήτησαν να «ανασκουμπωθούν» οι τοπικοί φορείς επί του  θέματος, αφού «υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω των δεκάδων αντιδράσεων σε Αθηναϊκό επίπεδο, να ξεχαστεί το θέμα και να εν τέλει να περάσει ως έχει η συγχώνευση εν ριπή οφθαλμού»!
Ο Επικεφαλής της «Νέας Εποχής», μετά το τέλος της επίσκεψης στο Γυμνάσιο Αιγείρας, αρκέστηκε να δηλώσει :
«Με τόσα προβλήματα που έχει ο νέος δήμος και η περιοχή της Αιγείρας ειδικότερα , είναι τουλάχιστον παιδαριώδες να συζητάμε για συγχώνευση σχολικής μονάδας με δεκάδες παιδιά δίχως η υποδομή που υπάρχει αλλά και η χιλιομετρική απόσταση να βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. 

Επιπλέον η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου καλείται να πάρει τώρα πίσω την απόφασή ως άκρως απαράδεκτη και να μην εξαντλεί τα «Καλλικρατικά» σχέδια εκτονωτικά στην Ανατολική Αιγιάλεια. Έχασε το  δήμο, χάνει κι άλλα  ας μην χάσει τελικά τα πάντα»
Share