Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της»

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διέψευσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία παρουσιάστηκε το τριετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-1015.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για τον «οδικό χάρτη» της χώρας για τα επόμενα χρόνια και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πιστά αυτόν τον οδικό χάρτη μέχρι το 2013, χρονιά στην οποία λήγει η θητείας της, διαψεύδοντας κατ' αυτόν τον έμμεσο τρόπο τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

Αναφορικά με το πρόβλημα του χρέους, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το μεγάλο χρέος το αντιμετωπίζουμε αλλά το πρόβλημα είναι ...

να λυθεί σε βάθος, όχι με αναδιάρθρωση του ίδιου του χρέους, αλλά με αναδιάρθρωση της χώρας και αυτό κάνουμε με τον οδικό χάρτη.

Ο κ. Παπανδρέου είναι απόλυτα αποφασισμένος, όπως δήλωσε, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αναδιαρθρώνοντας την Ελλάδα και όχι το χρέος, καθώς η στήριξη που παρέχουν οι Έλληνες πολίτες στην κυβέρνηση του δίνει ελπίδες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε εκτεταμένη αναφορά στο κυβερνητικό έργο και σε όσα πέτυχε η κυβέρνηση στο 18μηνο της θητείας της, μεταξύ των οποίων το νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών που συνεχίζει να αποτελεί στόχο μαζί με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και το αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος.

Ο οδικός χάρτης, επεσήμανε, δεν ξεκινάει από το μηδέν, καθώς ήδη έχουν επιτευχθεί κάποια πράγματα και θα αποτελέσει το βήμα για την περαιτέρω αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων.

«Ο άλλος δρόμος που προτείνουν κάποιοι είναι δρόμος εξαθλίωσης και τον απορρίπτουμε. Εμείς πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα οριστικά. Χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος. Χωρίς να μας κρατάει πίσω καμία δύναμη» τόνισε και πρόσθεσε πως στο «άσ' το για αργότερα» απαντούν με αποφάσεις και αλλαγές τώρα.

Τέλος, συμπλήρωσε πως κοιτά το μέλλον με σιγουριά και δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να δίνει μάχη μέχρι το τέλος της 4ετίας.



Πηγή: Zougla.gr


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ




Share