Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας: Ένταση και διαφοροποιήσεις από την ομάδα Δημαρά και από την ομάδα Κατσικόπουλου για Μεταναστευτικό και Ταμείο Αλληλεγγύης - Δείτε τα βίντεο!

Με εντάσεις και διαφοροποιήσεις ψηφίστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, η   δημιουργία Λογαριασμού Αλληλεγγύης για τους άπορους συνδημότες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πατρών, Γιάννη Δημαρά, οι πόροι του Λογαριασμού Αλληλεγγύης θα προέρχονται από προσφορές του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών οργανισμών, μέσω των μισθών τους, από τα έξοδα παράστασης και από δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων, αλλά και από εκδηλώσεις που θα διοργανώνει ο Δήμος για αυτό τον σκοπό.

Την διαχείριση των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης, θα...

αναλάβει επιτροπή από προσωπικότητες της Πάτρας. Ειδικότερα, για πρόεδρος της επιτροπής προτάθηκε ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Κουμπιάς, για αντιπρόεδρος ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρέων, Γιάννης Κίτσος και για μέλη οι Βασίλης Σπαθάς, Κλειώ Βάρρου, Χρήστος Ψαριάδης, Ιωάννα Θεοδωροπούλου και Ευάγγελος Κωνσταντινόπουλος.

Από την ψηφοφορία απείχε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς ο επικεφαλής της, Δημήτρης Κατσικόπουλος, διαπληκτίστηκε με τον Δημ. Γιαννακόπουλο και τον Γ. Δημαρά. Ειδικότερα, ο κ. Κατσικόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τον άφηνε να ολοκληρώσει ερώτησή του καθώς είχε λήξει ο χρόνος της τοποθέτησής του. Ο κ. Δημαράς σχολίασε ότι ο κ. Κατσικόπουλος όντας Νομάρχης για οκτώ χρόνια θα έπρεπε να γνωρίζει τη διαδικασία του συμβουλίου, με τον κ. Κατσικόπουλο να ανταπαντά "υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας".

Υπέρ του Λογαριασμού Αλληλεγγύης, ψήφισαν οι παρατάξεις Δημαρά, Χριστόπουλου και Τζουραμάνη, ενώ καταψήφισαν οι παρατάξεις Πελετίδη και Πατούχα. Στο μεταξύ ενώ η παράταξη Κατσικόπουλου απείχε, της ψηφοφορίας, ένας σύμβουλος και ειδικότερα, ο Άμπετ Χασμάν, διαφοροποιήθηκε και ψήφισε υπέρ του Λογαριασμού Αλληλεγγύης.

Με ένταση ξεκίνησε και το θέμα του μεταναστευτικού, καθώς η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ήρα Κουρή, επιτέθηκε φραστικά στον Κώστα Πελετίδη για δηλώσεις του τελευταίου σε ραδιοφωνικό σταθμό το πρωί της Τετάρτης, σχετικά με το όλο θέμα.

Στην εισήγησή της, η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει αίτηση στο ΕΣΠΑ για την προμήθεια μιας κινητής μονάδας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και κινήσεις για την προμήθεια οκτώ χημικών τουαλετών.

Ακόμη, ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, απάντησε θετικά στο σχετικό αίτημα του Δήμου και θα προχωρήσει σε μια πρώτη καταγραφή του μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού της πόλης. Να σημειωθεί ακόμα, ότι την Πέμπτη θα  βρίσκεται στην Πάτρα η οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου", που θα επισκεφτούν και θα εξετάσουν πρόσφυγες στην περιοχή της Πλαζ του ΕΟΤ και στο αμαξοστάσιο του Αγίου Ανδρέα.  Για το μεταναστευτικό ζήτημα, η κυρία Κουρή πρότεινε την δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα έχει επαφή με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, υπογράμμισε ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα ίδρυσης δομών υποστήριξης των ανηλίκων προσφύγων στην Πάτρα, ενώ ανέφερε πως η νομοθεσία προβλέπει την δημιουργία κέντρων υποδοχής στις πύλες εισόδου της χώρας και κέντρων κράτησης στο εσωτερικό.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της εισήγησης, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της. Αν και δεν έκανε κάποια επίσημη τοποθέτηση διαφωνίας, σχολίαζε σε άλλα μέλη τη πλειοψηφίας ότι δεν είχαν συζητηθεί αυτά στην δημοτική ομάδα και ότι η εισήγηση αποτελεί προσωπική πολιτική τοποθέτηση της κυρίας Κουρή. Όπως σημείωναν κι άλλα μέλη της δημοτικής αρχής και της δημοτικής αντιπολίτευσης, η αντιδήμαρχος κυρία Κουρή με τις θέσεις της για το μεταναστευτικό τείνει να διαφοροποιηθεί από την επίσημη θέση της δημοτικής αρχής όπως αυτή εκφράστηκε από το δήμαρχο Γ. Δημαρά στη σύσκεψη με τους βουλευτές της Αχαΐας, και η οποία είναι κάθετα αντίθετη στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Πάτρα.



Πηγή: AttackTv.gr


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ





Share