Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σέρρες: Ιταλός "ξέπλενε" χρήμα στις Σέρρες!


Συνελήφθη χθες (27-04-2011) μεσημβρινές ώρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας 48 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απάτη κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στις Σέρρες, ο ανωτέρω δράστης αρχικά θεωρήθηκε ύποπτος και προσήχθη από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών στο κατάστημα της Υ.Α. Σερρών.

Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν πενήντα (50)
χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50€, τα οποία ήταν γνήσια πλην όμως ήταν εμποτισμένα με ειδική έγχρωμη χρωστική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται από ...
εταιρείες φύλαξης που είναι επιφορτισμένες με την μεταφορά χρημάτων σε ειδικές χρηματαποστολές, το χρηματικό ποσό 480€ σε γνήσια χαρτονομίσματα 20€ και 5€ και αγορασθέντα αντικείμενα.

Από την έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 18:00΄ της 26-04-2011 έως ώρα 14:00΄ της 27-04-2011, στις Σέρρες και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, πραγματοποίησε συναλλαγές σε επτά καταστήματα (S/M, παντοπωλεία) και πλήρωσε με τα παραπάνω περιγραφόμενα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50€ των οποίων η διάθεση και κυκλοφορία δεν επιτρέπεται, με σκοπό να τα θέσει στην κυκλοφορία και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος.

Προανάκριση για τον τόπο και τον χρόνο που προμηθεύτηκε ο ανωτέρω δράστης  τα ανωτέρω χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50€ διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

το ανωτέρω όχημα ως μέσο διευκόλυνσης της τέλεσης παράνομων πράξεων,
55 συνολικά πλαστά χαρτονομίσματα των 50€,
χρηματικό ποσό 480€, αγορασθέντα αντικείμενα και
τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Σερρών.


Πηγή: serrestv.gr
Share