Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σε νευρική κρίση η ΝΔ!

Τρέχει να προλάβει ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό ο Αντώνης Σαμαράς, την ώρα που εντείνεται η νευρικότητα στη Λ. Συγγρού από την υπόθεση Ψωμιάδη αλλά και από την εικόνα που έχει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις. 

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ βλέποντας και τις τελευταίες μετρήσεις, οι οποίες, στη δυσκολότερη στιγμή της κυβέρνησης Παπανδρέου, δείχνουν το ...

κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάνει (!) ποσοστά και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά να υπολείπεται σημαντικά στο κεφάλαιο «πρωθυπουργία» έναντι του Γ. Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει υποστεί σημαντικές ρωγμές στο προσωπικό του προφίλ. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ. Σαμαράς σβήνει και ξαναγράφει το πρόγραμμα των περιοδειών του, για το οποίο ούτε και οι στενότεροι συνεργάτες του μιλάνε, μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα και, όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος της ΝΔ κάθε άλλο παρά έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό, ακόμη και το ενδεχόμενο να φέρει το νέο πακέτο μέτρων στη βουλή προς ψήφιση, ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία, προκειμένου να προσφύγει σε κάλπες. 

Στη ΝΔ φαίνεται όμως ότι «ψάχνονται» και για το πότε τελικά η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα και έτσι ούτε και χθες, κανείς στη Λ. Συγγρού δεν μπορούσε με βεβαιότητα να απαντήσει στο ερώτημα: «Πότε θα γίνει η παρουσίαση των νέων προτάσεων για την οικονομία στο Ζάππειο». 

Ενδεικτικό της νευρικότητας που υπάρχει στη ΝΔ για τις περιοδείες Σαμαρά είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Άκης Γεροντόπουλος που ρωτήθηκε σχετικά χθες από δημοσιογράφους για την επίσκεψη σε Κομοτηνή, Θράκη και Αλεξανδρούπολη δεν είπε το παραμικρό. Το παράδοξο; Ένα λεπτό αργότερα ο Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωνε τη διήμερη περιοδεία του κ. Σαμαρά την Παρασκευή και το Σάββατο...

Ένα «μίνι» θρίλερ υπήρξε και με το εάν ο κ. Σαμαράς θα πήγαινε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση για τον τουρισμό. Στη Λ. Συγγρού δήλωναν άγνοια, ωστόσο στη συμπρωτεύουσα τα κομματικά στελέχη εδώ και δυο εβδομάδας προετοιμάζονταν για την άφιξη Σαμαρά. Χθες ενημερώθηκαν ότι στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δ. Αβραμόπουλος. 

Η υπόθεση Ψωμιάδη, τον οποίο ο κ. Σαμαράς θα συναντήσει... στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πριν ξεκινήσει την περιοδεία του, ήρθε να προσθέσει έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. 

Και μπορεί επισήμως στη ΝΔ να δηλώνουν ότι στηρίζουν τον Π. Ψωμιάδη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως άπαντες στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά γνωρίζουν πως αυτή η υπόθεση βάζει και πάλι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, την ώρα που η κυβέρνηση βάλλεται εκ των έσω από τους ίδιους τους βουλευτές για την οικονομική της πολιτική.







Πηγή: Real.gr
Share