Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Γκάφα Σαμαρά στη Βουλή - Προς Παπανδρέου: "Σε σας βλέπω τον προηγούμενο πρωθυπουργό" - Δείτε το βίντεο!

Αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προκάλεσε η φράση του Αντώνη Σαμαρά που είπε στον Γ. Παπανδρέου κατα τη διάρκεια των έντονων διαξιφισμώνστη Βουλή, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά για την κατάσταση στην αγορά.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει και να ξεφύγει από το παρελθόν του και την υπεράσπιση του Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο, όπως είπε, ταυτίζεται.
Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε σε υψηλούς τόνους κατηγορώντας τον Γ. Παπανδρέου ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, και ...
πρόσθεσε «Σε σας βλέπω τον προηγούμενο πρωθυπουργό».
Η φράση αυτή κινητοποίησε αμέσως το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ. Μάλιστα στην βουλή κατέφθασε και ο εκπρόσωπος τύπου κ. Μιχελάκης ο οποίος διευκρίνισε πως «δεν εννοούσε τον Καραμανλή αλλά τον Παπανδρέου. Αν θέλαμε να πούμε κάτι για τον Καραμανλή δεν θα δίναμε διευκρινήσεις. Ο πρόεδρος εννοούσε ότι ο Παπανδρέου παρέρχεται».
Εκατέρωθεν βολές για την οικονομία
Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας. Υποστήριξε ότι από τότε οι επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της πτώχευσης και του λουκέτου, ενώ αναφερόμενος στους φόρους που επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να τους επιβάλει για να μαζέψει το "χάλι" που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως τις συνθήκες καρτέλ στην ελληνική αγορά και αποδυνάμωσε την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Χαρακτήρισε την Ελλάδα πανευρωπαϊκό παράδεισο στο παραεμπόριο, από το οποίο το κράτος χάνει 6 δισ. ετησίως.
Ο Αντ. Σαμαράς κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και να πιέσει τις τράπεζες να δώσουν το 20% από τις εγγυήσεις που έχουν λάβει στις επιχειρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή: Blog.gr

Share