Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σωτήρια επιχείρηση για τα άλογα του «κολαστηρίου» στο Δήμο Χερσονήσου Κρήτης - Τα ζώα μεταφέρονται σε άλλο ιππικό κέντρο!

Τέλος στη θηριωδία σε βάρος 7 αλόγων, τα οποία βασανίζονταν σε επιχείρηση στο Δήμο Χερσονήσου βάζει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Με Εισαγγελική απόφαση ζητείται η μεταφορά των ζώων από τη φάρμα – κολαστήριο σε άλλο ιππικό κέντρο και συγκεκριμένα στον ιππικό όμιλο που εδρεύει στον Καρτερό. Μετά τις καταγγελίες των μελών των σωματείων της "Ζωόφιλης Δράσης" και του "Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων Αίγινας", ότι ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης φάρμας, στην οποία φιλοξενούνται άλογα, τα έχει αφήσει στο ...
έλεος του Θεού, βασανίζοντας τα ουσιαστικά, έχοντας τα εγκαταλείψει πλήρως, η Εισαγγελία Ηρακλείου ανέλαβε δράση.

Έτσι την ερχόμενη Παρασκευή τα ζώα θα μεταφερθούν με τη βοήθεια των μελών της Ζωόφιλης Δράσης, θα φιλοξενηθούν για ένα μήνα στη νέα τους στέγη και έπειτα θα δοθούν σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να τα έχουν και να τα φροντίζουν.

Με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση που κοινοποιήθηκε διατάσσεται: «τα αρμόδια όργανα του ΑΤ Χερσονήσου Ηρακλείου να αφαιρέσουν από την κατοχή της…..ιδιοκτήτριας επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «…..», που εδρεύει στο….Χερσονήσου Ηρακλείου επτά ιπποειδή…….και να παραδώσουν αυτά στο ζωοφιλικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου», που εδρεύει στο Ηράκλειο και εκπροσωπείται νομίμως από την Γεωργία Στεφανάκη».

Ενώ σε άλλο σημείο της απόφασης περιγράφεται από τον Εισαγγελέα ότι από την έκθεση του επιτόπιου ελέγχου που έγινε στις 4 Μαρτίου από κτηνιάτρους του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, βεβαιώθηκε ότι τα άλογα βρέθηκαν σε κακή θρεπτική κατάσταση και ότι: «αν δε βελτιωθεί ποσοτικά και ποιοτικά η διατροφή τους, η ζωή αυτών βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω υποσιτισμού».



Πηγή: cretalive.gr
Share