Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: "Δεν θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις"!

Για την «μαύρη» τρύπα στα έσοδα που έχει σημάνει συναγερμό και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων προκειμένου να καλυφθεί, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις καθώς και αυξήσεις σε φόρους. 


«Θα είναι παρεμβάσεις από την πλευρά και των δαπανών και των εσόδων, θα είναι ισορροπημένες, τις οποίες θα ανακοινώσουμε τον επόμενο μήνα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης και του μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού» διευκρίνισε ο...
Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Επίσης, εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για επιβολή έκτακτων εισφορών σε συγκεκριμένες εισοδηματικές κατηγορίες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

"Όλοι οι υπουργοί οικονομικών βάλλονται"
«Παλιά ιστορία» χαρακτήρισε την κριτική που δέχεται εκ των έσω ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός Οικονομικών θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τονίσει ότι πάντα οι υπουργοί Οικονομικών βρίσκονται στο στόχαστρο. 

«Η ιστορία του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είναι μόνος του και ο οποίος βάλλεται, είναι μια πολύ παλιά ιστορία».

Παράλληλα, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια στους πολίτες. «Στη σημερινή συγκυρία είναι πιο ειδική η θέση του υπουργού Οικονομικών, δεν ισχυρίζομαι ότι πάντα είναι εύκολη αυτή η δουλειά» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αν και σημείωσε για τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο ότι «κατά κανένα τρόπο δεν θα αποδεχθώ ότι εγώ προσπαθώ να κάνω μια δουλειά και ότι όλοι οι άλλοι προσπαθούν να μην γίνει».

Αναδιάρθρωση: δεν μας συμφέρει

Για τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που βλέπουν το φως της δημοσιότητα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς το κόστος μίας ελληνικής αναδιάρθρωσης είναι μεγαλύτερο από το όφελος. «Δεν μπορεί να είναι επιλογή, γιατί είναι μία επιλογή που έχει τεράστιο κόστος και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι μία επιλογή, που πραγματικά δεν συμφέρει» σημείωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Για την «μαύρη» τρύπα στα έσοδα που έχει σημάνει συναγερμό και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων προκειμένου να καλυφθεί, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις καθώς και αυξήσεις σε φόρους. «Θα είναι παρεμβάσεις από την πλευρά και των δαπανών και των εσόδων, θα είναι ισορροπημένες, τις οποίες θα ανακοινώσουμε τον επόμενο μήνα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης και του μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού» διευκρίνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Επίσης, εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για επιβολή έκτακτων εισφορών σε συγκεκριμένες εισοδηματικές κατηγορίες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Θα βγούμε στις αγορές στις αρχές του 2012


Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η χώρα θα βρίσκεται σε ύφεση όλο το 2011 αλλά θα είναι η τελευταία χρονιά. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών η Ελλάδα σίγουρα θα βγει στις αγορές για δανεισμό στις αρχές του 2012.

Επιπλέον για τις αποκρατικοποιήσεις ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη αλλά και τα έσοδα για τη μείωση του χρέους.





Πηγή: Real.gr
Share