Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Φονικοί τυφώνες στις ΗΠΑ - Δείτε τα εκπληκτικά βίντεο!

Οι ανεμοστρόβιλοι που σάρωσαν τις νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αφήσει πίσω τους 297 νεκρούς, οι 210 στην Αλαμπάμπα

Δείτε ερασιτεχνικό video από τον ανεμοστρόβιλο EF4 που χτύπησε την περιοχή Τουσκαλούσα της Αλαμπάμα, στις 27/4. 



Το video που ακολουθεί είναι επίσης ερασιτεχνικό, και τραβήχτηκε την ίδια ημέρα, από την ίδια πολιτεία. Οι εικόνες είναι από το parking του Πανεπιστημίου: 


Νεκρούς από τη σφοδρή κακοκαιρία μετρούν επίσης οι πολιτείες του Τενεσί, του Μισισιπή, της Τζόρτζια και της Βιρτζίνια.

Δείτε το ρεπορτάζ του Reuters: 



«Ψάχνουμε τους οικείους μας. Ψάχνουμε αλλά δεν τους βρίσκουμε» λέει με απόγνωση μια γυναίκα στην κάμερα του Euronews. 

«Κόλαση. Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να το περιγράψω. Έχασα τα πάντα, αλλά και πάλι νιώθω ευλογημένος που έχω τη ζωή μου» εξηγεί ένας άτυχος κάτοικος της περιοχής Αλαμπάμα.... 

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews: 




Η απόγνωση είναι παντού ίδια: «Ο Θεός μάς χάρισε τη ζωή μας...» δήλωσε κάτοικος της Τουσκαλούσα της Αλαμπάμα, όπου μετέβη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπαμα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής. 

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος από την πολιτεία που δέχθηκε το βαρύτερο πλήγμα από τους ανεμοστρόβιλους. 

Δείτε το ρεπορτάζ του SkyNews:


Ανυπολόγιστες οι ζημιές 

Tο οικονομικό κόστος της αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές αλλά και των υλικών καταστροφών, που προκάλεσαν οι πρωτοφανείς ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν το νότο των ΗΠΑ, υπολογίζεται, ως μια αρχική προσέγγιση, μεταξύ των 2 και των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία εκτίμησης του κινδύνου καταστροφών EQECAT.

"Τα αποτελέσματα από την επιδρομή των ανεμοστρόβιλων τον Απρίλιο, φτάνουν για να τοποθετήσουν το 2011 στο βιβλίο των ρεκόρ", σχολιάζει στην έκθεσή της η εταιρεία EQECAT.


Πηγή: Real.gr
Share