Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Διαρροή ραδιενεργού νερού από τον νέο σεισμό στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο!

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και 132 οι τραυματίες από τον σεισμό ύψους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε χθες ξανά την Ιαπωνία


Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, το επίκεντρο του σεισμού, εστιακού βάθους 40 χλμ. εντοπίστηκε στην ακτή Σεντάι, που βρίσκεται βορειοανατολικά της χώρας.



Ο νέος σεισμός, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ΝΗΚ προκάλεσε διαρροή ραδιενεργού νερού από τον ...
πυρηνικό σταθμό Onagawa, ο οποίος βρίσκεται στην επαρχία Μιγιάκι. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αύξηση της ραδιενέργειας στην ζώνη όπου βρίσκεται το εργοστάσιο. Ανατολικά της χώρας ακόμη δύο πυρηνικοί σταθμοί χρειάστηκε να λειτουργήσουν με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης καθώς ο σεισμός επηρέασε το ηλεκτρολογικό τους σύστημα.
Στον εργοστάσιο της Φουκουσίμα, δεν σημειώθηκαν περεταίρω βλάβες, η διοίκηση όμως έδωσε εντολή προς το προσωπικό να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους δύο μέτρων την οποία αργότερα ακύρωσε. Ο σεισμός ανάγκασε την εκκένωση ενός καταφυγίου, όπου διαμένουν οι ομάδες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11 Μαρτίου, κάνουν προσπάθειες στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα για τον περιορισμό των ζημιών.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





Πηγή: Blog.gr
Share