Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’: Σε λαϊκό προσκύνημα το αίμα του - Μάθετε το γιατί!

Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκθέσει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία γυάλινη φιάλη με το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου Β', την επόμενη Κυριακή, ημέρα που θα ανακηρυχθεί μακάριος, ένα βήμα πριν την αγιοποίησή του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Βατικανού πατέρα Φεντερίκο Λομπάρντι το αίμα φυλασσόταν στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης, όπου είχαν πάρει αίμα από τον Πάπα τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί, ενδεχομένως, για μετάγγιση.

Άλλες δυο φιάλες βρίσκονται στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου τις έχει μεταφέρει ο πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του Πάπα Βοϊτίλα, πατέρας Στανισλάο Ντζίβιτς. Την επόμενη Κυριακή, για την τελετή μακαριοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, πρόκειται να ...

συρρεύσουν στην Ρώμη, τουλάχιστον 500.000 καθολικοί πιστοί απ΄ όλο τον κόσμο.

Πολλοί απ’ αυτούς θα μπορέσουν να προσευχηθούν σε ελάχιστη απόσταση από τη φιάλη που περιέχει το αίμα του ποντίφικα, η οποία έχει όμως τοποθετηθεί μέσα σε πολύτιμη λειψανοθήκη, έργο τριών γνωστών χρυσοχόων. Το αίμα του πάπα μπόρεσε να διατηρηθεί σε υγρή μορφή, χάρη στην παρουσία ισχυρής αντιπηκτικής ουσίας, όπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας.





Πηγή: Στη Φόρα
Share