Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ισχύς εν τη ενώσει στην Αχαΐα για τη διαχείριση των απορριμμάτων - Στη Μπιρμπίλη οι Δήμαρχοι του νομού για το θέμα της διαχείρισης και του Εργοστασίου Επεξεργασίας!!

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση των Δημάρχων Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, Ερυμάνθου κ. Θάνου Καρπή και Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Πάτρας με πρωτοβουλία του κ. Δημαρά. 


Αντικείμενο της πολύωρης σύσκεψης η οποία χαρακτηρίστηκε από το ιδιαίτερα θετικό κλίμα και τη διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των Δημάρχων της Αχαΐας, ήταν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τόσο σε επίπεδο άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων, όσο και στο πλαίσιο ενός γενικότερου, συνολικού σχεδιασμού που θα ανταποκρίνεται και θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής. Κοινή διαπίστωση των πέντε Δημάρχων είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος καθώς μόνο μέσα από τη συναίνεση και τον κοινό σχεδιασμό μπορεί να υπάρξει συνολική, ουσιαστική και μακράς πνοής αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος όπως είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων.




Και οι πέντε Δήμαρχοι συμφώνησαν πως σε ό, τι αφορά το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες θα πρέπει να είναι ανοιχτές σε όλες τις τεχνολογίες, πλην της καύσης. Ο στόχος αυτής της επιλογής είναι να διευκολυνθεί ο ανταγωνισμός και να μειωθεί δραστικά το κόστος. Αυτή άλλωστε είναι η θέση που εξέφρασε πρόσφατα με δηλώσεις του και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με το εργοστάσιο της Κερατέας. 


Οι Δήμαρχοι της Αχαΐας, αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινώς αποδεκτή λύση για όλους και σε ένα συνολικό σχεδιασμό που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των νέων Καλλικρατικών Δήμων. Επίσης συμφώνησαν να συναντηθούν με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη στην σύσκεψη που έχει ήδη προγραμματιστεί για το θέμα της Διαχείρισης των απορριμμάτων του Νομού Αχαΐας και το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο γραφείο της την επόμενη Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.




Πηγή: Thebest.gr                         
Share