Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Μανώλης Φάμελλος: "Στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια κοιμόμαστε όρθιοι" - Δείτε το βίντεο!

O Μανώλης Φάμελλος και οι κραταιοί συνοδοιπόροι του «Δραμαμίνη» (Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης), στο ρόλο του τρελού σκηνοθέτη αυτήν την φορά, παρουσιάζουν αποκλειστικά στο Dailymotion, μια δραματική κινηματογραφική σειρά (σε 5 αυτοτελή επεισόδια). 
Αυτή την εβδομάδα, απολαύσαμε το πρώτο επεισόδιο και ανυπομονούμε για τα επόμενα!


 Eπ' ευκαιρία, αυτής της αποκλειστικής συνεργασίας, ο αγαπημένος τραγουδιστής, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μίλησε στο ...
 cosmo.gr για την απόφαση του, να κυκλοφορήσει τα τραγούδια του στο διαδίκτυο, για τις εμφανίσεις που ετοιμάζει, για την σημερινή κατάσταση της χώρας αλλά και για το πολιτικό τραγούδι, γιατί όπως και ο ίδιος μας είπε: 

«Οι καλλιτέχνες μπορούν να αφυπνίσουν τον κόσμο ή και να τον κοιμήσουν.» και ευτυχώς για εμάς εκείνος μοιάζει να ανήκει στην πρώτη κατηγορία!

«Η στιγμή που κρατάει για πάντα» λοιπόν ο τίτλος του νέου σας cd. Πραγματικά υπάρχει στιγμή που μπορεί να κρατήσει για πάντα; Δεν ακούγεται κάπως ουτοπικό όλο αυτό;
Δεν είναι πια και τόσο νέο,σε λίγο θα κλείσει τα δυο,ήδη περιπατάει μόνο του! Βέβαια καμιά στιγμή δεν κρατάει για πάντα, είναι ένα φτηνό διαφημιστικό τρικ ! Άλλωστε απευθυνόμαστε στους εραστές του απείρου και της αιωνιότητας μια και αυτοί εξαπατούνται ευκολότερα .Και ναι σαφώς ακούγεται ουτοπικό, μόνο οι ουτοπιστές θα μπορούσαν να πιστέψουν κάτι τέτοιο .

Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό οι τάξεις των ουτοπιστών πληθαίνουν,ίσως να ζούσαμε σε μια ουτοπία η οποία ξαφνικά έγινε υπερβολικά πραγματική για τα γούστα μας και έχουμε ανάγκη από ένα νέο παραμύθι. Σε κάθε περίπτωση ψηφίστε με! Ευχαριστώ 

Θα ακολουθήσουν κάποιες Live εμφανίσεις για να σας ακούσει ο κόσμος να ερμηνεύετε και τα νέα σας τραγούδια;
Θα κάνουμε συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα παρέα με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη από το συγκρότημα «ανοικτή θάλασσα». 

Ζούσε σε μια εποχή οικονομικής και κυρίως ηθικής κρίσης, κρίσης θεσμών και αξιών. Πως οι καλλιτέχνες μπορούν να αφυπνίσουν τον κόσμο; Μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί ίσως και μέσα από το πολιτικό τραγούδι;
Αν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, μ' όλο αυτό το πολιτικό τραγούδι που έχει παραχθει σε αυτήν την χώρα θα ήμασταν τόσο αφυπνισμένοι που θα είχαμε χρόνια να κλείσουμε μάτι. Αντιθέτως φαίνεται ότι εδώ και χρόνια κοιμόμαστε όρθιοι. 
Ίσως βέβαια το ελληνικό πολιτικό τραγούδι να κράτησε ζωντανά τα γλυκέ όνειρα μας αλλά και τα γλυκά όνειρα μας δεν μας άφησαν να ξυπνήσουμε. Κατά τα άλλα οι καλλιτέχνες μπορούν να αφυπνίσουν τον κόσμο, αλλά και να τον κοιμήσουν! 

Η διαδικασία είναι απλή: ξυπνάς κάποιον ή μερικούς κι έπειτα ο ένας ξυπνάει τον άλλον. Αλλά όσο πιο δυσάρεστη η πραγματικότητα τόσο πιο γλυκός ο ύπνος .Κάποτε, όταν ήμασταν παιδιά, χτυπούσαμε σωρηδόν όλα τα κουδούνια στις εισόδους, έπειτα τρέχαμε να κρυφτούμε. Και τότε, όπως και τώρα είχαμε το μέσο αλλά μας έλειπε το μήνυμα. Σήμερα, ως γνωστόν είναι η εποχή των μέσων. Ας γίνει επιτέλους μια ανακοίνωση!   

Αν η σημερινή κατάσταση της χώρας, ήταν τραγούδι. Τι τραγούδι θα ήταν;
Η σημερινή κατάσταση της χώρας είναι ένα τραγούδι, κλέφτικο, δεν ξέρω ποιο, διαλέξτε ελευθέρα ένα, το ίδιο κάνει. Κάθε κλέφτικο τραγούδι μιλά πολύ παραστατικά όσο παλιό κι αν είναι για την σημερινή κατάσταση της χώρας, όπως την βιώνουμε στην φαντασία μας,  βέβαια η φαντασία είναι πολύ χρήσιμη όταν δεν μας βολεύει η πραγματικότητα όπως και το ένδοξο παρελθόν άλλωστε.

Σε ποια εποχή αισθανόσασταν καλύτερα καλλιτεχνικά; 
Αισθανόμουν καλύτερα καλλιτεχνικά, όταν αισθανόμουν χειρότερα φυσικά, αλλά έπειτα η φυσική βελτίωση επέφερε την άνοδο της αμφιβολίας που οδηγούσε σε ένα αίσθημα αυτοαμφισβήτησης που με την σειρά του με εξωθούσε στις συμπληγάδες του αυτομηδενισμού τις οποίες όσοι διαβαίνουν επιτυχώς ή και ανεπιτυχώς, ζουν δημιουργικές εποχές καλλιτεχνικά,  αλλά κατά τα άλλα ισχνές και μαύρες κι αράχνες.

Επομένως βάση αυτού του απλού συλλογισμού, η καλύτερη εποχή καλλιτεχνικά είναι πάντα το μέλλον, ακόμα και όταν αναφερόμαστε στο παρελθόν πρέπει το πρίμα μας να είναι μελλοντικό. 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Μανώλης Φάμελλος - Ένα Δέντρο by erodioslive



Πηγή: Cosmo.gr
Share