Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

“Πιλότος ομοψυχίας” η μεγάλη ανταπόκριση των Πατρινών για το θαλάσσιο μέτωπο - “Ανάσα” στην κυβέρνηση, για να σεβαστεί τις υπογραφές της, χαρακτηρίζει την αναβολή της συγκέντρωσης στο Μώλο ο Ν. Τζανάκος - Δείτε τις φωτογραφίες!


“Ο Θεός και ο καιρός έδωσαν σήμερα μία ανάσα στην κυβέρνηση, προκειμένου να ενεργοποιηθεί και να σεβαστεί τις υπογραφές της. Διαφορετικά, η σημερινή αποφασιστικότητα των Πατρινών προμηνύει και το μέγεθος που θα έχει η συγκέντρωση στις 8 Μαΐου”

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του μέλους της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου Νίκου Τζανάκου, όταν του ζητήθηκε από το attacktv ένα σχόλιο για την αναβληθείσα (λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών) εκδήλωση, σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, στο Μώλο.



Όπως ανέφερε, “η σημερινή συγκέντρωση, παρότι αναβλήθηκε, λόγω των σφοδρών καιρικών συνθηκών και παρ' όλο που προλάβαμε να μην κατέβουν στο λιμάνι σύλλογοι από 40-50 σημεία της πόλης, που ήταν έτοιμοι, έφερε στο Μώλο πάνω από 3.000 άτομα”. Και πρόσθεσε: “Εκεί φάνηκε το πόση ομοψυχία και ομοφωνία υπάρχει, διότι αυτοί που κατέβηκαν εκπροσωπούσαν όλες τις κοινωνικές τάξεις της πόλης”.


Ο κ. Τζανάκος τόνισε ακόμη ότι οι πολίτες δείχνουν πλέον ξεκάθαρα ότι “είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το κομμάτι που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσει στην πόλη και να μην κάνουν πίσω” και συμπλήρωσε ότι “είναι πια πολύ περισσότεροι από 160-170 οι φορείς που συμμετέχουν σ' αυτή την ιστορία και διεκδικούν η πόλη ν' αποκτήσει ανάσες και φως, ν' αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική”.


Απαιτούνται μόνο δύο υπογραφές

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι “εκείνο που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να δώσει στην πόλη είναι το ελάχιστο, δηλαδή τα 100 από τα 1.100 στρέμματα που κατέχει σήμερα, ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο, για χρήση και εκμετάλλευση, η ΟΛΠΑ Α.Ε.”.

Μάλιστα, επισήμανε ότι, “από μελέτες, που έχουν γίνει, προκύπτει ότι για τις επόμενες δεκαετίες η λιμενική δραστηριότητα δεν χρειάζεται περισσότερα από 200-300 στρέμματα”
Επομένως, “δεν θίγεται κανένα συμφέρον της Α.Ε. όσον αφορά τη λιμενική δραστηριότητα και δεν αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση, γιατί δεν απαιτεί οικονομική επιβάρυνση, παρά μόνο δύο υπογραφές: των Υπουργών Θαλασσίων Υποθέσεων και Οικονομίας”.


Ο κ. Τζανάκος, μέσω του attacktv απηύθυνε ευχαριστίες “προς όλους τους επαγγελματίες της πόλης που βοήθησαν αφιλοκερδώς, για τα φέιγ βολάν, τα πανό, τα ηχητικά κλπ., προς τα ΜΜΕ, για την τεράστια βοήθειά τους, προς όλους τους εθελοντές, που μετέφεραν κι εγκατέστησαν υλικό για 10 γήπεδα διαφορετικών αθλημάτων, προς τους λιμενικούς, τους εργαζόμενους στον ΟΛΠΑ, στο Δήμο και γενικά όσους βοήθησαν στη σημερινή προσπάθεια, την οποία πρόλαβαν ν' απολαύσουν δεκάδες παιδιά, που ήρθαν από νωρίτερα και χάρηκαν τα αυτοσχέδια γήπεδα”

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε δε προς το Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, “ο οποίος, παρ' όλη τη βροχή, βρέθηκε για μία ακόμη φορά μαζί μας”.


Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “η σημερινή προσπάθεια, λόγω της ομοψυχίας και της αποφασιστικότητας των συμπολιτών, θ' αποτελέσει τον πιλότο, όχι μόνο για τη συγκέντρωση που αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου, αλλά και γι' άλλες διεκδικήσεις της πόλης”

Και κατέληξε με την αισιόδοξη διαπίστωση πως “είναι φανερό ότι κάτι αλλάζει στην πόλη, όσον αφορά τους τρόπους διεκδίκησης στα μεγάλα της προβλήματα”.



Πηγή: AttackTv.gr
Share