Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μάχη χαρακωμάτων στη Λαυρίου - Δείτε τα βίντεο ντοκουμέντο!


Συνεχίζονται τα επεισόδια στη λεωφόρο Λαυρίου, όπου άγνωστοι άνοιξαν τάφρο τα ξημερώματα και τοποθέτησαν μπάζα και πέτρες.

Κλούβες της Αστυνομίας, περιπολικά και σκαπτικά μηχανήματα βρίσκονται σημείο, επιχειρώντας να κλείσουν την τάφρο και να ...
αποκαταστήσουν την κυκλοφορία η οποία διεξάγεται μέσω Καλυβίων.
Κάτοικοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να αρχίσουν τις εργασίες αποκατάστασης, πετώντας πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα.
Τα ΜΑΤ απώθησαν τους πολίτες για να εργαστούν τα συνεργεία, ενώ έκαναν και χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ώρες.
Για αρκετή ώρα στην περιοχή ηχούσαν σειρήνες και από μεγάφωνα γίνονταν εκκλήσεις για συγκέντρωση των κατοίκων.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και εντός της πόλης, με διαδηλωτές να ρίχνουν φωτοβολίδες, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες δημοσιογράφων για επιθέσεις με δακρυγόνα από τους άνδρες των ΜΑΤ.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Έσκαψαν τάφρο τα ξημερώματα

Η λεωφόρος Λαυρίου είναι κλειστή από νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης, περίπου 200 άτομα, μετέφεραν μπάζα για τρίτη συνεχή φορά.
Οι κάτοικοι μπλόκαραν ουσιαστικά τις προσβάσεις προς το εργοτάξιο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, οι οποίες είχαν ανοίξει την Τετάρτη και έδωσαν το δρόμο στην κυκλοφορία.



Δημιούργησαν μάλιστα "οχυρωματική" τάφρο, βάθους 1,5 μέτρου, σκάβοντας το δρόμο που συναντά κάθετα τη Λεωφόρο Λαυρίου.
Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς, καθώς η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη είσοδος της Κερατέας είναι πλέον κλειστές.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ



Tafros kai mpaza sti Lauriou by funked00







Πηγή κειμένου: http://news247.gr
Πηγές βίντεο: http://news247.gr , NewsIt.gr
Share