Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τα πλοκάμια της ελληνικής μαφίας - Όλα τα ονόματα! Ανάμεσά τους και η τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου!


Τέσσερις συμμορίες που δρούσαν παράλληλα και ανταγωνιστικά μεταξύ τους πουλώντας από προστασία σε νυχτερινά καταστήματα ακόμη και σε ... ψιλικατζίδικα, έως διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και πορνεία «ξηλώνονται» από την ΕΛΑΣ.

217 άτομα περιλαμβάνονται ήδη στην ογκώδη δικογραφία που εκτείνεται σε 200.000 σελίδες, εκ των οποίων οι 50.000 είναι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των κατηγορούμενων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για ηθική αυτουργία περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα του υποκόσμου που εκτίουν ποινές για παρόμοια αδικήματα με αυτά που τους καταλογίζονται τώρα.

Η αστυνομία διαθέτει στοιχεία που συνδέει τη δράση τους με την «προστασία» σε 268 καταστήματα και επιχειρήσεις, τις δολοφονίες τουλάχιστον τριών ατόμων, τις βομβιστικές επιθέσεις σε έξι καταστήματα και συμμετοχή σε σωρείασοβαρών κακουργημάτων όπως η διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και διακίνηση όπλων.

Σε ένα από τα πιο φιλόδοξα «κόλπα» των νονών σε συνεργασία με υπαλλήλους της τράπεζας της Ελλάδας επιχειρήθηκε να στηθεί απάτη αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Ψηλά στην ιεραρχία των κακοποιών βρίσκεται και απόστρατος υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, ενώ σοβαρές ενδείξεις έχουν προκύψει για ακόμη 5 ανώτερους αξιωματικούς.

Η αστυνομία έχει καταλήξει ότι οι κατηγορούμενοι λειτουργούσαν στα πλαίσια τεσσάρων εγκληματικών ομάδων ως εξής:


Α. ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα των «σκληρών», όπως την είχαν ονομάσει οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών κατηγορείται πως πωλούσε προστασία σε 48 καταστήματα σε Αθήνα, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ασπρόπυργο και Πετρούπολη.

Τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα που αποτελούνταν από 20 βασικά μέλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέχρι τώρα αστυνομικής έρευνας είχαν ξεκινήσει να «πουλούν» προστασία και σε νυχτερινά κέντρα σε Λουτράκι, Κόρινθο και Αγρίνιο.

Η αστυνομία κατέληξε πως τα «κεφάλια» της οργάνωσης είναι τρεις έλληνες κακοποιοί που βρίσκονται ήδη φυλακισμένοι για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου και άλλα κακουργήματα.

Όπως προέκυψε από το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ ακόμη και μέσα από τα σωφρονιστικά καταστήματα οι τρεις συνέχιζαν ανενόχλητοι να δίνουν εντολές στους «εισπράκτορες» της συμμορίας.

Η ταρίφα τους κυμαινόταν από 800 έως 3000 ευρώ το μήνα και διαφοροποιούνταν αναλόγως με την τοποθεσία και το μέγεθος του καταστήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η συμμορία αυτή βρίσκεται πίσω από 5 βομβιστικές επιθέσεις σε πολύ γνωστά νυχτερινά κέντρα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν αρνηθεί να πληρώσουν την ταρίφα ή ανήκαν στη δικαιοδοσία αντίπαλων συμμοριών.

Στις 27 Απριλίου 2010 φέρονται τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο Focus στη Λ. Λιοσίων 325 με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.

Στις 18 Αυγούστου η ίδια συμμορία τοποθέτησε βόμβα στο κατάστημα-καφετέρια ''TERRA PETRA'' στην Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.

Στις 31 Οκτωβρίου τοποθετήθηκε βόμβα στο ''POLIS STUDIO'', στην οδό Πέτρου Ράλλη 18-20, και στις 2 Δεκεμβρίου στο νυχτερινό κέντρο «Θέα».

Τότε η αστυνομία συνέλαβε έναν 24χρονο Αλβανό, που όπως αποδείχτηκε ήταν μέλος της συμμορίας.

Το κινητό του τηλέφωνο αποδείχθηκε ένα πολύ μεγάλο «δωρο» στις αστυνομικές έρευνες.

Άλλα δύο μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στις 13 Δεκεμβρίου λίγο προτού τοποθετήσουν σε νυχτερινό κέντρο βόμβα που αποτελούνταν από 5 κιλά ζελατοδυναμίτιδας.

Ούτε οι συλλήψεις όμως αποθάρρυναν τη συμμορία που τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στο Fever.

Επίσης η συμμορία διακινούσε όπλα και εκρηκτικά, τα οποία έφερνε συνήθως μέσω Κρήτης.

Παράλληλα είχαν το έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών και της πορνείας στο κέντρο της Αθήνας και στη δυτική Αττική.

Βασικός αντίπαλος της «Ομάδας Α» ήταν η «Ομάδα Β», όπως την ονόμασαν οι αστυνομικοί.

Οι «σκληροί» είχαν πληρώσει συμβόλαια εκτέλεσης 50.000 ευρώ για τη δολοφονία δύο μελών της αντίπαλης ομάδας, ο αρχηγός της οποίας κρατείται στο Μαλανδρίνο.

Σε όσους δεν πλήρωναν τις «δόσεις» τους η συμμορία έστελνε «μπράβους» που ξυλοκοπούσαν τους «πελάτες», όπως συνέβη στην περίπτωση ιδιοκτήτη έκθεσης αυτοκινήτων στην περιοχή της Πετρούπολης.

ΟΜΑΔΑ Β

Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από είκοσι εννέα βασικά μέλη, εκ των οποίων τα τρία θεωρούνται από την αστυνομία ως οι «αρχηγοί».

Η συμμορία αυτή πουλούσε «προστασία» σε 130 καταστήματα. Από κρεπερί μέχρι στριπτιτζάδικα, και από καφετέριες, μέχρι internet cafe σε Λαύριο, Μεσόγεια, Γλυφάδα, Παραλιακή οδό, Πειραιά, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Νίκαια, Κέντρο Αθηνών, Βόρεια προάστια, Αρτέμιδα.

Η ταρίφα που είχαν βάλει κυμαινόταν από 1000 έως 3000 ευρώ.

Τελευταίο απόκτημα της ομάδας ένα όπλο ελευθέρου σκοπευτή τύπου SVD με το οποίο σκόπευαν να δολοφονήσουν τρία μέλη της βασικής αντίπαλης συμμορίας.

Μέλη της συμμορίας σε συνεργασία με υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος προσπάθησαν να στήσουν μια από τις μεγαλύτερες κομπίνες που θα απέφερε στη συμμορία 1.500.000 ευρώ.

Το κόλπο είχε οργανωθεί ώστε με τη συμμετοχή των τραπεζικών υπαλλήλων οι οποίοι θα αντικαθιστούσαν γνήσια χαρτονομίσματα με πλαστά. Το κύκλωμα μάλιστα είχε προβεί σε δοκιμαστικές ενέργειες εισαγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων εντός της τράπεζας από τα μηχανήματα ελέγχου.

Τα σχέδια τους χάλασαν όταν στις 22 Ιουλίου συνελήφθη μέλος της σπείρας για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων και από εκεί ξεκίνησε η διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αρχηγικό μέλος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν ο ένας από τους ληστές του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο στις 26 Αυγούστου, όπου αφαιρέθηκε το ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ ενώ οι ληστές αρχικά κατάφεραν να ξεφύγουν με φουσκωτό σκάφος.

ΟΜΑΔΑ Γ.

Αποτελούνταν από έντεκα βασικά μέλη, τα περισσότερα ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Η συμμορία αυτή κινούνταν κυρίως στην περιοχή τουΠεριστερίου, ενώ τον τελευταίο χρόνο είχε καταφέρει να αναλάβει την «προστασία» και μερικών καταστημάτων στη Γλυφάδα.

Στο «πελατολόγιο» τους βρισκόταν 41 καταστήματα, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες, internet cafe, ενώ πουλούσαν προστασία μέχρι και πάγκους λαϊκών αγορών!

Η συμμορία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως στο Περιστέρι, ενώ είχαν αναγκάσει πολλούς ιδιοκτήτες καφέ να τοποθετήσουν να τοποθετήσουν παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια τα οποία εκμεταλλευόταν η συμμορία.

ΟΜΑΔΑ Δ.

Προστασία μέχρι και το κυλικείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας πουλούσαν τα μέλη της ομάδας Δ που είχε έδρα της το Αγρίνιο. Η ταρίφα τους κυμαινόταν από 500 έως 2000 ευρώ και το «πελατολόγιο» τους περιελάμβανε 14 καταστήματα, όλα στην πόλη του Αγρινίου.

Στις 24 Ιουνίου τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να δολοφονήσουν μέλος της ομάδας Α η οποία προσπάθησε να μπει στην «προστασία» καταστημάτων στο Αγρίνιο.

Φως ως προς τους ηθικούς αυτουργούς και τα κίνητρα σε τρεις μαφιόζικες εκτελέσεις του Γεράσιμου Μαυράκη, του κουμπάρου του Γιώργου Αυτιά και της συζύγου του Μαρίας Καφιερη ρίχνει επίσης η ογκώδης δικογραφία για τη δράση των τεσσάρων συμμοριών.

Στις 28 Ιουνίου 2007 δολοφονήθηκε ο 52αχρονος επιχειρηματίας Γιώργος Αυτιάς έξω από καφετέρια στην Καλλίπολη Νίκαιας.

Ο Αυτιάς ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για εμπλοκή σε ομάδα εκβιαστών, καθόταν έξω από καφετέρια μαζί με έναν φίλο του.

Ο δράστης που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου τον πλησίασε αιφνιδιαστικά και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές στο κεφάλι και στο στήθος.

Στις 22 Οκτωβρίου 2007 δολοφονήθηκε από πληρωμένους εκτελεστές ο 39αχρονος Γεράσιμος Μαυράκης σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπουλου. Κουμπάρος και συγκατηγορούμενος του Γιώργου Αυτιά, οι δυο δολοφονίες συνδέθηκαν από την αρχή μεταξύ τους.

Η δολοφονία έγινε στην οδό Πειραιώς.

Μια μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες στην οποία επέβαιναν δυο άτομα πλεύρισε την μηχανή του Μαυράκη και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τέσσερις φορές.

Ο εκτελεστής στη συνέχεια του έδωσε και την χαριστική βολή στο κεφάλι.

Στις 6 Μαΐου 2009 δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι της 29αχρονης Μαρίας Καφιερη, χήρας του επιχειρηματία Γιώργου Αυτιά.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που δολοφονήθηκε στον πόλεμο του υποκόσμου.

Βρισκόταν σε ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά, όταν εισέβαλε ο εκτελεστής και την πυροβόλησε.

Με κωδικούς –όπως είχε αποκαλυφθεί κατά το παρελθόν ότι χρησιμοποιούσαν τα μέλη του περίφημου Συνδικάτου του Εγκλήματος- μιλούσαν μεταξύ τους τα μέλη των συμμοριών όταν αναφέρονταν σε εγκληματικές δραστηριότητες που σχεδίαζαν ή που είχαν πράξει.

Η αποκωδικοποίηση των συνομιλιών περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες των κατηγορουμένων προκύπτει και η εμπλοκή πασίγνωστης τραγουδίστριας στην υπόθεση.

Η τραγουδίστρια φέρεται να ζήτησε τη «βοήθεια» μελών συμμορίας προκειμένου να «πείσουν» πρώην σύντροφό της να της επιστρέψει μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο, όπως υποστήριζε της χρωστούσε.

Για το «συμβόλαιο» εκδίκησης η τραγουδίστρια δήλωνε πρόθυμη να μοιρασθεί τα οφειλόμενα με τους κακοποιούς, ενώ επιπλέον τους έταζε και …δύο χρυσά ρολόγια.

Πηγή: tanea.gr



























Πηγή: amfissapress.gr
Share