Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκος 87 -83: Πρώτος και καλύτερος ο Ολυμπιακός στο Μπάσκετ - Δείτε το βίντεο !

Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό (87-83) στην παράταση και εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ.
Οι «ερυθρόλευκοι» στα δύο παιχνίδια που έδωσαν με τους «πράσινους» για την κανονική περίοδο της Α1 ήταν συνολικά καλύτεροι και δίκαια θα πάνε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας όπως συνέβη και το 2009. 
Μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει να ...
το διατηρήσουν, αν θέλουν να επιστρέψουν στον θρόνο του πρωταθλητή μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.
1o δεκάλεπτο:
Δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσπάθησε να «τρέξει» στο ματς έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τους Γκόρντον και Τεόντοσιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 10-4 και 14-8, παίρνοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ, ωστόσο οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και με τον Μπατίστ κύριο εκφραστή των επιθέσεων πλησίασαν στο σκορ, κλείνοντας την περίοδο με 16-15.
2ο Δεκάλεπτο:
Οι γηπεδούχοι έχτισαν μια διαφορά επτά πόντων (24-17), με τον Χαλπερίν να είναι εύστοχος από την γραμμή των 6.75. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστεψε και πάλι και με προσωπικά καλάθια του Στράτου Περπέρογλου έφτασε να προηγηθεί με 25-27. Ο Ολυμπιακός απέκτησε και πάλι την πρωτοπορία στο σκορ και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με σκορ 34-32.

 
3ο δεκάλεπτο:
Ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς καθώς με διαδοχικά κλεψίματα και τρίποντα από τους Γκόρντον και Τεόντοσιτς έχτισε μια διαφορά με σκορ 45-36. Μάλιστα, έχοντας την υπεροπλία στα ριμπάουντ, η διαφορά έφτασε στους 11 πόντους 48-37 και 51-40. Οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν με ευκολία τον δρόμο για το καλάθι του «τριφυλλιού» βάζοντας μερικά εντυπωσιακά τρίποντα με τους Τεόντοσιτς και Χαλπερίν, διατηρώντας την διαφορά κοντά στους δέκα πόντους.
4o δεκάλεπτο
Ο Παναθηναϊκό επιχείρησε να επιστρέψει στο ματς και με διαδοχικά σουτ των Καλάθη και Περπέρογλου πλησίασε τον Ολυμπιακό στους τρεις πόντους(66-63). Η ομάδα του Πειραιά αντέδρασε και με δυο ντράιβ του Παπαλουκά αύξησε την διαφορά στο σκορ(73-65). Την σκυτάλη πήρε ο Διαμαντίδης ο οποίος με ένα τρίποντο και με μια εντυπωσιακή ασίστ στο Μπατίστ που κατέληξε σε κάρφωμα, μείωσε σε 73-70. Ο Σπανούλης, δεν μπόρεσε δυο φορές να σκοράρει και ο αρχηγός των «πρασίνων» με προσωπικό καλάθι ισοφάρισε σε 74-74, 23 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του ματς. Ο Παπαλουκάς έκανε με δυο εύστοχες βολές το 76-74. Ο Διαμαντίδης με νέο καλάθι ισοφάρισε με 76-76, αλλά έχασε την ευκαιρία να γίνει ήρωας καθώς στο τελευταίο σουτ αστόχησε, οδηγώντας το ματς στην παράταση.
Παράταση
Ο Χαλπερίν συνέχισε την εκπληκτική του παρουσία και πέντε προσωπικούς του πόντους έκανε το 81-76. Ο Παναθηναικός εκδήλωσε βιαστικές επιθέσεις και με ένα καλάθι του Μαυροκεφαλίδη και μια βολή του Σπανούλη, η διαφορά έφτασε στους οχτώ (84-76). Το τριφύλλι» πήγε να γυρίσει για δεύτερη φορά το παιχνίδι με δυο τρίποντα των Περπέρογλου και Διαμαντίδη, χωρίς αυτή την φορά να τα καταφέρει. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ψύχραιμοι και μια βολή του Παπαλουκά, επικράτησαν με σκορ 87-83.

 
Δεκάλεπτα: 16-15, 34-32, 60-52, 76-76 κ.δ. 87-83

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Παπαλουκάς, Γκόρντον, Σπανούλης, Μπουρούσης, Κέσελ, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς.
Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης, Σάτο, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Βουγιούκας, Καλάθης, Καϊμακόγλου.

Πηγή: Newsbomb.gr


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Share