Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Στο τσακ σώθηκαν τα παιδιά από τα βαρελότα στη Ρόδο - Ενώ ο 7χρονος από την Εύβοια δίνει μάχη για τη ζωή!


Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», έχασε τελικά το αριστερό του μάτι το 7χρονο αγόρι που τραυματίστηκε βαρύτατα στο πρόσωπο από κροτίδα στον προαύλιο χώρο εκκλησίας στην Ανθηδόνα Ευβοίας! Το άτυχο παιδάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο 26χρονος δράστης, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, παραδέχθηκε ότι είχε πυροδοτήσει μια φωτοβολίδα ναυτικού τύπου συνδεδεμένη με αλεξίπτωτο! 
Το επικίνδυνο εκρηκτικό εξερράγη μπροστά στην ...
κύρια είσοδο του ναού όπου βρισκόταν το αγοράκι μαζί με τους γονείς του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά λόγω της κρισιμότητάς της κατάστασής του διακομίστηκε άμεσα στην Αθήνα με ασθενοφόρο και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο.
Από τύχη όμως δεν τραυματίστηκε σοβαρά και ένα αγόρι ηλικίας 11 χρόνων στην περιοχή του Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν πυροδότησε δύο βεγγαλικά που είχε πάρει κρυφά από τη μητέρα της μια 12χρονη φίλη του! Τα βεγγαλικά έσκασαν στα χέρια του αγοριού που τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 34χρονη μητέρα του κοριτσιού για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Δυστυχώς η χρήση βεγγαλικών στάθηκε μοιραία και για δύο νεαρούς από το Μαντρικό της Ρόδου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε έκρηξη κατά την κατασκευή τους. Πρόκειται για έναν 39χρονο αγρότη και έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έφθασαν επιτόπου, βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
Η τραγωδία λίγο  έλειψε να πάρει απίστευτες διαστάσεις! Λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα που του στοίχισε τη ζωή, ο 39χρονος αγρότης είχε απομακρύνει από το χώρο τα δυο παιδιά του που πήγαν να δουν πώς ετοίμαζαν τα βαρελότα!
Πατέρας  δυο παιδιών ήταν και ο 30χρονος χειριστής βαρέων μηχανημάτων που επίσης βρήκε τον θάνατο. Αυτός, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να εξασφάλισε τα καψύλλια, τη δυναμίτιδα και φυτίλια, από το λατομείο στο οποίο εργαζόταν! Η εκρηκτική ύλη που προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο στους δύο φίλους, φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί μέσα σε τέσσερα κουτιά από μπύρα, που έχουν ήδη σταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία στην Αθήνα για επιβεβαίωση.
Οι  μέχρι στιγμής ενδείξεις οδηγούν  τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα  ότι η έκρηξη προκλήθηκε από  κάποιον αδέξιο χειρισμό, που περισσότερο είχε να κάνει με τον πυροκροτητή ο οποίος μπορεί να εκραγεί αν πιεστεί περισσότερο από όσο πρέπει μέσα στην εκρηκτική ύλη. Οι ειδικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε από κάποια σπίθα, καθώς η δυναμίτιδα δεν εκρήγνυται από την επαφή της με φωτιά, αλλά μόνο μέσω της έκρηξης του πυροκροτητή. Παρ’ όλα αυτά, οι έρευνες στο ισόγειο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία συνεχίζονται, ενώ η κηδεία των δυο άτυχων ανδρών θα γίνει την Τρίτη.



Πηγή: Πρώτο Θέμα
Share