Σάββατο 9 Απριλίου 2011

7χρονη σκυλίτσα ζυγίζει 58 κιλά - Δεν έχει φάει ποτέ σκυλοτροφή!

7χρονη σκυλίτσα ζυγίζει 58 κιλά - Δεν έχει φάει ποτέ σκυλοτροφήΗ Κάσι, ένα border collie ζυγίζει 3 φορές περισσότερο από το φυσιολογικό και θα χρειαστεί περισσότερο από ένας χρόνος να χάσει τα κιλά που πρέπει! 


Η γλυκιά Κάσι ξαπλώνει στο πάτωμα και με δυσκολία αναπνέει. Εδώ και χρόνια τρεφόταν αποκλειστικά με πρόχεριο, ανθρώπινο φαγητό, όπως τσιπς, έτοιμα φαγητά και χάμπουργκερ.
Το 7 ετών σκυλί ζυγίζει 58 κιλά, δηλαδή 3 φορές περισσότερο από όσο θα έπρεπε (18-20κιλά) και δεν έχει φάει ποτέ σκυλοτροφή.

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε καταφύγιο αδέσποτων και θα πρέπει να ακολουθήσει αυστηρή δίαιτα αφού πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα όμοια με των παχύσαρκων ανθρώπων.

Οι εθελοντές του καταφυγίου σχεδόν έκλαψαν όταν είδαν την κατάσταση της σκυλίτσας που η ιδιοκτήτριά της.. μπούκωνε με σοκολάτες, καραμέλες και τσιπς αντί να της δίνουν σκυλοτροφή.

Ανέλαβαν να βοηθήσουν το σκυλάκι να αδυνατίσει και να βρει νέα οικογένεια, πράγμα όμως που θα πάρει πάνω από ένα χρόνο. Όπως έχουμε γράψει στο adespoto.grσκοτώνουμε τα ζώα μας δίνοντας τους φαγητά που δεν πρέπει να τρώνε.

Τα κουτάβια πρέπει να τρώνε 3 μικρά γεύματα την ημέρα (πρωϊ, μεσημέρι, βράδυ) και κάθε γεύμα ξηράς τροφής θα πρέπει να είναι κατά μέσο όρο 30 γραμμάρια. Η ποσότητα είναι ανάλογη της ράτσας και του μεγέθους του ζώου.

Ένα ενήλικο σκυλί καλό θα είναι να τρώει μόνο μία φορά την ημέρα, την ποσότητα ξηράς τροφής που πρέπει.

Οι γάτες μπορούν να έχουν διαθέσιμη ξηρά τροφή όλη μέρα, εφόσον τρώνε λίγη ποσότητα κάθε φορά. Αν όμως είναι λαίμαργες θα πρέπει να τους ορίσουμε εμείς τις ώρες των γευμάτων.

Αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση ανθρώπινα φαγητά,φρούτα, γλυκά, τσιπς και κόκκαλα.

Η Κάσι δεν μπορεί να σταθεί όρθια από το βάρος και υποφέρει από πόνους στα οστά της. Ζούσε μαζί με την ηλικιωμένη ιδιοκτήτριά της η οποία δεν της έδινε ποτέ ξηρά τροφή για σκύλους θεωρώντας ότι είναι καλύτερα τα πρόχειρα φαγητά, τα τηγανιτά και άλλα που έτρωγε η ίδια.

7χρονη σκυλίτσα ζυγίζει 58 κιλά - Δεν έχει φάει ποτέ σκυλοτροφή

Οι εθελοντές ξύρισαν το τρίχωμα της ώστε να θεραπεύσουν τις πληγές από την συνεχή κατάκλισή της και μοιάζει ακόμα πιο άσχημη η κατάστασή της.

3 άνθρωποι χρειάστηκαν για να σηκώσουν τη σκυλίτσα που δεν μπορεί καν να περπατήσει και να την βγάλουν από το αυτοκίνητο όταν την παρέλαβαν πριν 2 εβδομάδες στο καταφύγιο. Η ιδιοκτήτριά της αρρώστησε και έτσι ανέλαβαν, ευτυχώς, το σκυλί.
7χρονη σκυλίτσα ζυγίζει 58 κιλά - Δεν έχει φάει ποτέ σκυλοτροφή
Εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε:

''Δυστυχώς, όταν οι ιδιοκτήτες συμπεριφέρονται στα ζώα τους σαν να ναι άνθρωποι και τα ταϊζουν λάθος φαγητά (ανθρώπινα) ουσιαστικά τα σκοτώνουν, από την καλοσύνη τους).

Η Κάσι έχει ξεκινήσει ήδη δίαιτα για να μειωθεί σιγά σιγά το βάρος της αλλά είναι 3 φορές περισσότερο απ όσο θα έπρεπε και αυτό ενέχει πολλούς κινδύνους: καρδιοπάθεια, διαβήτη και αρθρίτιδα, γι αυτό θα πρέπει να είναι πολύ αργή η διαδικασία.

Όταν της δώσαμε ξηρά τροφή δεν έδειξε ενδιαφέρον αφού έχει συνηθίσει το ανθρώπινο φαγητό όμως άρχισε να το συνηθίζει και πάει καλύτερα.''


Οι εθελοντές βγάζουν την Κάσι για βόλτες των 3 λεπτών κάθε μέρα, προσπαθώντας να την κάνουν να κινηθεί.
7χρονη σκυλίτσα ζυγίζει 58 κιλά - Δεν έχει φάει ποτέ σκυλοτροφή
Ο κτηνίατρος της οργάνωσης που διαμόρφωσε την δίαιτα της Κάσι λέει:

''Οι συνέπειες του υπερβολικού βάρους για την Κάσι είναι περίπου ίδιες με αυτές στον υπέρβαρο άνθρωπο. Κινδυνεύει να πάθει αρθρίτιδα και καρδιοπάθεια και θα πάρει πολλούς μήνες με προσεκτικό ταϊσμα μέχρι να ζυγίζει λιγότερο χωρίς να προκληθούν ζημιές στο συκώτι της.

Θα είναι επίσης δύσκολο και για την ίδια  να αντιμετωπίσει τις αλλγές στη ζωή της και θα χρειαστεί διάφορα φάρμακα. Όταν όμως θα είναι εντάξει, θα της βρούμε ένα νέο σπίτι, με πιο υπεύθυνους ιδιοκτήτες που θα την υιοθετήσουν και θα αντισταθούν...στα μεγάλα της μάτια που ζητιανεύουν συνέχεια λιχουδιές.''



*Σημάδια ότι το ζώο σας είναι υπέρβαρο:


-Όταν δεν μπορείτε να πιάσετε τα πλευρά από το πολύ λίπος
-Όταν το στομάχι του κρέμεται και πιάνετε μια χούφτα λίπος
-Όταν η πλάτη του δεν διαφέρει από το υπόλοιπο σώμα του και η μέση του δεν φαίνεται καθόλου.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ:
7χρονη σκυλίτσα ζυγίζει 58 κιλά - Δεν έχει φάει ποτέ σκυλοτροφή

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΤΑ:
7χρονη σκυλίτσα ζυγίζει 58 κιλά - Δεν έχει φάει ποτέ σκυλοτροφή

Πηγή: Adespoto.gr

Share