Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Λύθηκε το μυστήριο με το Chupacabra - Δείτε το βίντεο!

Oλα είναι ένας αστικός σύγχρονος μύθος... Στη φαντασία μιας γυναίκας οφείλεται ο θρύλος του τέρατος που απασχόλησε εδώ και πολλά χρόνια τους απανταχού μεταφυσικούς αναλυτές, όπως ισχυρίζεται ο Μπένζαμιν Ράντφορντ, ερευνητής παραφυσικών φαινομένων και εκδότης του περιοδικού Skeptical Inquirer.


Στο βιβλίο του “Tracking the Chupacabra: The Vampire Beast in Fact, Fiction and Folklore”o Ράντφορντ, μετά από πέντε χρόνια ενδελεχούς έρευνας διαπίστωσε πως το τέρας είναι κάτι ανάλογο με τονBigfoot, το τέρας του Λοχνές και άλλους αστικούς μύθους.
“Αυτό που παρακίνησε για να κάνω την έρευνα, είναι ότι το παρουσίαζαν σαν βαμπίρ, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα τέρατα. Το Chupacabra ρουφάει το αίμα, και αυτό είναι αρκετά πρωτότυπο για ένα τέτοιο τέρας”.
Πολλοί πίστευαν ότι ο μύθος του Chupacabra χάνεται στα βάθη των αιώνων, όμως ο Ράντφορντ ισχυρίζεται πως είναι μόλις...
 15 χρονών!
 “Πρόκειται για έναν μύθο που ξεκίνησε το 1995” λέει ο Ράντφορντ στο βιβλίο του.
Χρονιά όπου μια γυναίκα στο Πουέρτο Ρίκο κοντά στο χωριό Κανοβάνας, ανέφερε την πρώτη επαφή με ένα τέρας. Ο Ράντφορντ κατάφερε να επικοινωνήσει με αυτή τη γυναίκα μέσω Facebook, και της ζήτησε να του πει κάποια πράγματα.
Η Μαντλίν Τολεντίνο του είπε ότι ήταν περίπου 121 εκατοστά με παράξενα σκοτεινά μάτια, λεπτά άκρα, τριά δάχτυλά και στεκόταν στα δύο του πόδια. Όπως το περιέγραψε εκείνη, το chupacabra δεν είχε αφτιά, είχε δύο μικρές τρύπες αντί για μύτη και τρίχες στην πλάτη του.
Μου είπε ότι το είδε για ένα με δύο λεπτά. Αλλά έδωσε μια λεπτομερέστατη περιγραφή!”, λέει ο Ράντφορντ.
Μετά την αναφορά της Τολεντίνο, οι ερευνητές των UFO πήραν την ιστορία και την έκαναν αστικό μύθο.
Συνυπεύθυνη στην όλη ιστορία είναι και μια εκπομπή ριάλιτι η οποία φιλοξένησε τους ερευνητές δίνοντας στο Chupacabra παγκόσμια αναγνώριση.
Όμως η περιγραφή της Τολεντίνο ήταν αυτή που ο Ράντφορντ πείστηκε ότι ήταν ψέμα.
Ήταν υπερβολικά περιγραφική. Όμως μπορεί και να μην είναι ψέμα. Μπορεί απλώς να είδε έναν άρρωστο σκύλο και να μπερδεύτηκε”, λέει ο Ράντφορντ.
Επιπλέον στο Πουέρτο Ρίκο, εκείνη την εποχή υπήρχε στους κατοίκους μια αίσθηση ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και ίσως επηρεάστηκε απο εκεί. Τότε οι κάτοικοι έβρισκαν καθημερινά νεκρά ζώα.
Παρ' όλα αυτά, ο Ράντφορντ παρακινεί όλους να συνεχίσουν το μύθο γιατί είναι... cool!
“Νομίζω ότι η μεγαλύτερη απάντηση για το Chupacambra είναι ότι ο κόσμος απλώς λατρεύει τα μυστήρια. Και η ιδέα ενός ισπανικού τέρατος που ρουφάει το αίμα είναι cool! Γι' αυτό ας αφήσουμε την ιστορία να εξελιχθεί μόνη της”
Πριν από μήνες, μια οικογένεια στο Κεντάκι είχε ισχυριστεί πως είχε σκοτώσει ένα Chupacabra: 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Chupacabra Shot in Lebanon Junction, Kentucky by aggelosandreou



Πηγή: Cosmo.gr

Share