Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΟΣ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ": Τι εισηγούνται οι αρμόδιες διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Αχαΐας σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα;


Τις καταργήσεις 9 Δημοτικών Σχολείων κι ενός Νηπιαγωγείου, τις συγχωνεύσεις 41 Δημοτικών Σχολείων σε 19, και τις συγχωνεύσεις δύο Γυμνασίων και δύο Λυκείων, προβλέπει ο «Καλλικράτης» για το χώρο της εκπαίδευσης σε επίπεδο νομού Αχαΐας. Πρόκειται για τις προτάσεις των αρμοδίων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νομού που θα διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας ο περιφερειακός διευθυντής της εκπαίδευσης, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος.
Από την ανάλυση των σχετικών πινάκων και των προτάσεων που κατέθεσαν, για τη μεν Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο διευθυντής της Βασίλειος Χονδρογιάννης για τη δε Δευτεροβάθμια η διευθύντρια της Ευγενία Πιερρή, οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν τα ...
Δημοτικά Σχολεία του νομού. 
«Όπως είχαμε επισημάνει οι όποιες αλλαγές προτείνονται βασίζονται σε συγκεκριμένα κριτήρια και σε καμία περίπτωση δεν έρχονται να δημιουργήσουν κοινωνικά προβλήματα. Είναι αποτέλεσμα ευρείας συνεργασίας μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, της Ομοσπονδίας Γονέων και των Συλλόγων των εκπαιδευτικών του νομού» επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Τα κριτήρια αποτέλεσαν οι κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις, η χιλιομετρική απόσταση, ο αριθμός των μαθητών και οι κατά τόπους ιδιαιτερότητες και οι παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται η συγχώνευση δυο Γυμνασίων και δυο Λυκείων. Του Γυμνασίου Ακράτας με 144 μαθητές με αυτό της Αιγείρας που διαθέτει 80 με έδρα την Αιγείρα που διαθέτει κατάλληλο σχολικό κτίριο. Του Λυκείου Ακράτας με 100 μαθητές με αυτό της Αιγείρας με 77 μαθητές και έδρα την Ακράτα.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι καταργήσεις που έχουν προταθεί για Δημοτικά Σχολεία της περιοχής Καλαβρύτων αφορά τα σχολικά συγκροτήματα: Λεχουρίου, Λουσών, Πλανητέρου, Σκοτάνης.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
Οι συγχωνεύσεις που έχουν προταθεί για Δημοτικά Σχολεία της περιοχής Καλαβρύτων έχουν ως εξής: Το Δημοτικό των Πετσάκων ενώνεται με της Βάλτας – Πλατανιώτισσας και της Ψωφίδας συνενώνεται με αυτό του Λειβαρτζίου.

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ
Οι προτάσεις περιλαμβάνουν και προαγωγές Δημοτικών Σχολείων οι οποίες είναι οι εξής: Το σχολείο της Ελίκης από 8/θ να γίνει 9/θ, το 2ο Αιγίου από 10/θ να γίνει 12/θ και του Διακόπτου από 9/θ να γίνει 12/θ.