Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κλέβουν μπλε πιγκουίνους και τους πουλάνε για… κατοικίδια!

1.400 μπλε πιγκουίνοι στην Αυστραλία εξαφανίστηκαν την τελευταία δεκαετία με τις αρχές να προσπαθούν καταλάβουν για ποιο λόγο συμβαίνει το συγκεκριμένο φαινόμενο! Τελικά, διαπίστωσαν πως τους κλέβουν και στη συνέχεια τους πουλάνε για κατοικίδια!

Σήμερα μόνο 150 μπλε πιγκουινάκια έχουν απομείνει από την επέλαση των επιτήδειων που προσπαθούν μέσα από το παράνομο εμπόριο να βγάλουν λεφτά. Μάλιστα, οι άγνωστοι πηδούν φράχτες δύο μέτρων ώστε να κλέψουν τα συμπαθή πτηνά.

Η νησίδα συνδέεται με την ηπειρωτική Αυστραλία μέσω δρόμου, γεγονός που επιτρέπει σε χιλιάδες ανθρώπους να την επισκέπτονται, κυρίως για να θαυμάσουν από κοντά τον πιγκουίνο. Οι αυστραλιανές αρχές ωστόσο υποστηρίζουν ότι τον ίδιο δρόμο χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα...

απαγωγείς πτηνών που, παρά τα μέτρα ασφαλείας, καταφέρνουν να προσεγγίζουν και να κλέβουν μικροσκοπικούς πιγκουίνους, ωθώντας τους στον αφανισμό.

«Υπάρχουν άνθρωποι που σκαρφαλώνουν ένα τσιμεντένιο τοίχο ύψους δύο μέτρων και περνούν από την άλλη πλευρά για να κλέψουν πιγκουίνους», λέει η υπεύθυνη του - μάλλον κατ' ευφημισμόν- καταφυγίου τους Ντόροθι Λόνγκντεν μιλώντας στη Σάντεϊ Μέιλ της Αυστραλίας. 

«Κάποιος κατέστρεψε ολόκληρα λαγούμια για να ξετρυπώσει και να κλέψει δύο πιγκουίνους. Εμείς εδώ τους φροντίζουμε όταν είναι άρρωστοι ή τραυματίζονται και όλοι τους έχουν όνομα, οπότε κάθε πρωί που ερχόμαστε, γνωρίζουμε εάν έχουν απαγάγει κάποιον».

"Κάποιος κατέστρεψε ολόκληρα λαγούμια για να ξετρυπώσει και να κλέψει δύο πιγκουίνους. Εμείς εδώ τους φροντίζουμε όταν είναι άρρωστοι ή τραυματίζονται και όλοι τους έχουν όνομα, οπότε κάθε πρωί που ερχόμαστε, γνωρίζουμε εάν έχουν απαγάγει κάποιον", είπε η Ντόροθι Λόνγκντεν υπεύθυνη του καταφυγίου των πιγκουίνων στο νησί Γκράναϊτ Άιλαντ.

Η Λόνγκντεν και οι συνεργάτες της συλλέγουν τώρα υπογραφές με σκοπό να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στο Γκράναϊτ Αϊλαντ, καθώς πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.





Πηγή: Στη Φόρα
Share