Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα – Τι καιρό θα κάνει τη Καθαρά Δευτέρα;


Πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη
 
Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες και το απόγευμα ... βελτίωση.
 
Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός .
 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Η επιδείνωση του καιρού θα φέρει ισχυρούς βοριάδες στα πελάγη που φτάσουν στο Αιγαίο τα 9 και ενδεχομένως τα 10 μποφορ, κάθετη πτώση του υδραργύρου και χιόνια ακόμη και σε περιοχές της Κεντρικής και Νότιας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά της Ανατολικής Αττικής, στην Πελοπόννησο ακόμη και στα νησιά των Κυκλάδων. Στην Αθήνα φαίνεται ότι θα χιονίσει τουλάχιστον στα γύρω ορεινά, για το κέντρο της Αθήνας η πρόγνωση θα είναι ασφαλής σε δύο μέρες. Οι αετοί θα πετάξουν λόγω των ισχυρότατων ανέμων αλλά θα "σπάσουν οι σπάγκοι".

Επισκεφτείτε την ενότητα "ΚΑΙΡΟΣ" του ΕΝ ΑΙΓΕΙΡΑ blog και μάθετε ακόμα περισσότερα για τον  καιρό!