Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πα-Τέρας κακοποιούσε το παιδί και το σκύλο του!


Στο Cottonwood ένας 22χρονος συνελήφθη επειδή κακοποιούσε το μόλις 4 μηνών παιδί του αλλά και το κουτάβι της οικογένειας, που βρέθηκε με σπασμένα κόκκαλα.
Ο 22χρονος Johan Wall δεν φρόντισε να δέσει σωστά το μωρό στην κούνια του κι αυτό έπεσε. Ο Wall για να το σηκώσει το έπιασε βίαια από το ένα χέρι, εκνευρισμένος ενώ στο νοσοκομείo ανακάλυψαν ότι είχε αιμορραγία στον εγκέφαλο και κακώσεις στα πόδια του και στα πλευρά του, που ... είχαν δημιουργηθεί πάνω από 1 εβδομάδα πριν και όχι από την πτώση.


Μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι ο Wall πέταξε το κουτάβι του από το μπαλκόνι στην αυλή, θυμωμένος για κάτι που είχε κάνει. Αποτέλεσμα να σπάσει ο ώμος του κουταβιού.

Ο αναίσθητος αυτός ''άνθρωπος'' συνελήφθη και κατηγορείται τόσο για κακοποίηση ανηλίκου όσο και για κακοποίηση ζώων.

Όπως έχουμε επισημάνει, στο adespoto.gr, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους!

Σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιο τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998)

Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι τους.

Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!

Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο, βρέθηκαν να έχουν κάνει κι άλλα εγκλήματα ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους. (Arluke, A. & Luke, C. 1997).

Σε άλλη έρευνα, 99% (!!!) όσων κακοποιήσαν ζώο είχαν καταδικαστεί για άλλα εηκλήματα και το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα! Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο,είχαν επιτεθεί σε άνθρώπους. (Clarke, J. P. 2002)

Το 63,3 % των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κακοποιήσει ζώα (χώρια αυτούς που δεν το παραδέχονται)(Schiff Louw Ascione, 1999).

Παράλληλα, η αστυνομία θεωρεί επίσημα ότι η κακοποίηση ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί αν κάποιος θα διαπράξει στο μέλλον κάποια επίθεση (κυρίως σεξουαλική).

Πηγή:Adespoto.gr 
Share