Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Περιμένοντας την Τρόικα - Στο πράσινο φως της περιμένει η κυβέρνηση για να ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων και αποκρατικοποιήσεις!

Το πράσινο φως της Τρόικας περιμένει η κυβέρνηση για να ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις. 

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε οι τελικές ανακοινώσεις να γίνουν στις 15 Απριλίου αφού δηλαδή θα έχει αποχωρήσει από την χώρα μας η Τρόικα και δώσει την έγκριση της.

«Ήδη, βαδίζουμε προς το τέλος της ύφεσης. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη φετινή χρονιά. Φυσικά, το τέλος της ύφεσης δεν σημαίνει ούτε το τέλος της κρίσης, ούτε των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στη δύσκολη διαδρομή που έχουμε μπροστά μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα, όμως, μια σημαντική ανακούφιση, που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα και να δίνουμε συνεχώς νέες μάχες, με καλύτερες προϋποθέσεις»
είπε ο Πρωθυπουργός προϊδεάζοντας για το ...

νέο πακέτο μέτρων που έρχεται και θα ισχύσει από φέτος καθώς τα έσοδα του προϋπολογισμού έχουν πέσει έξω κατά 1,8 δις ευρώ. 

Ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε εκ νέου στους οίκους αξιολόγησης τονίζοντας ότι θα διαψευστούν για ακόμη μία φορά στις προβλέψεις τους.  "Όπως διαψεύστηκαν μέχρι τώρα σε όλες τις προβλέψεις τους για την Ελλάδα, έτσι θα διαψευστούν και στο μέλλον. Και ξέρουμε ότι αυτές οι προβλέψεις είναι συνδυασμός φόβου και κερδοσκοπίας, όχι μόνο για μας, αλλά και για την Ευρωζώνη. Η στάση των οίκων αξιολόγησης προκαλεί πια μια ευρύτερη αντίδραση, όπως διαπιστώνουμε, σε πολλές χώρες, αλλά και στους διεθνείς Οργανισμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ακόμα και στο ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Εμείς πιέζουμε να προχωρήσει η Ε.Ε. γρήγορα τις ρυθμίσεις για τους οίκους αξιολόγησης, στο πλαίσιο των ευρύτερων αποφάσεων που λαμβάνουμε για την έξοδο από την κρίση και την προστασία του ευρώ"


Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός για τα όσα υποστηρίζει το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και η ΝΔ ότι η οικονομική πολιτική "δεν βγάινει". 

"θέλω να απαντήσω σε πολλούς που, άλλοι κακόπιστα και άλλοι καλόπιστα, ρωτάνε αναφορικά με την πορεία της Ελλάδας: «βγαίνει ή δεν βγαίνει;». «Θα μας βγει;». 

Και απαντώ: πρώτα απ’ όλα, μήπως θα μας έβγαινε, αν συνεχίζαμε όπως η προηγούμενη κυβέρνηση; Αν δεν είχαμε κάνει όσα κάναμε όλοι οι Έλληνες, από τον Οκτώβριο του 2009;

Κατ’ αρχήν, το μόνο σίγουρο είναι ότι, πριν, «δεν έβγαινε» με τίποτα. Ένα το κρατούμενο. 
Το δεύτερο είναι ότι, όπως καταφέραμε μέχρι τώρα να διαψεύσουμε όλες τις καταστροφολογικές προβλέψεις, είναι απολύτως στο χέρι μας να ολοκληρώσουμε με επιτυχία και αυτή την προσπάθεια. Με υπομονή και αποφασιστικότητα, θα κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε μέχρι το 2013, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε αναλάβει, αλλά και απέναντι στον Ελληνικό λαό, παρά τις δυσκολίες" είπε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου. 



Πηγή: Real.gr
Share