Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Επικίνδυνες πράξεις τσιγγάνων καταγγέλλουν οι κάτοικοι Αμυκλών!

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας κατοίκων του τοπικής κοινότητας Αμυκλών για τα καθημερινά, όπως αναφέρουν, περιστατικά παραβατικότητας, αλλά και μόλυνσης από τους Ρομά που διαμένουν στην περιοχή. 

Η κατάσταση οδήγησε στην έγγραφη καταγγελία που απέστειλε πρόσφατα στην αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας το τοπικό συμβούλιο, στην οποία σημειώνουν: 

«Ως τοπικό συμβούλιο Αμυκλών του Δήμου Σπάρτης έχουμε παρατηρήσει και καθημερινά μας καταγγέλλουν οι κάτοικοι διάφορα περιστατικά όπως έλλειψη κανόνων υγιεινής, έλλειψη αποχέτευσης, ακαθαρσίες περιβαλλόντων χώρων και γειτονικών ιδιοκτησιών. 

Στους καταυλισμούς, που διατηρούν εντός των Αμυκλών -οι οποίοι φθάνουν τους έξι περίπου- οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι απαράδεκτες και άκρως επικίνδυνες, καθότι δεν ...

τηρείται κανένας κανόνας. Δεν υπάρχουν τουαλέτες αλλά ούτε και αποχετευτικό δίκτυο, ενώ λιμνάζουν νερά παντού. 

Σε κάθε καταυλισμό αλλά και σε όμορα οικόπεδά μας έχουν εναποθέσει τεράστιο όγκο παλιοσίδερων και σκουπιδιών με αποτέλεσμα την επικινδυνότητα και τη δημιουργία μολυσματικών εστιών. 
Επιπλέον, προβλήματα δημιουργούν οι Ρομά με τις συνεχείς κλοπές από τους αύλειους χώρους και τις διαρρήξεις σπιτιών, με την επικίνδυνη οδήγηση οχημάτων από ανήλικους αλλά και ενήλικους, που έχουν ως συνέπεια το φόβο κυκλοφορίας πεζών και ιδιαίτερα παιδιών, με την παράνομη ηλεκτροδότηση από το δίκτυο της ΔΕΗ με καλώδια, που περνούν υπέργεια από δρόμους και αγρούς. Σε κάθε καταυλισμό η μουσική είναι ισχυρής έντασης και σε ώρες κοινής ησυχίας. 
Ακόμα, παρατηρείται παράνομη υδροδότηση από το υδρευτικό σύστημα του χωριού, καθώς και απειλές και εκφοβισμοί κατοίκων». 

Όπως γνωστοποιούν οι υπογράφοντες το κείμενο, γνώση της εν λόγω καταγγελίας έχουν λάβει ο Εισαγγελέας, καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας. 

Ζητούν μάλιστα από την κ. Τζανετέα την άμεση δραστηριοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών που βρίσκονται υπό την εποπτεία της, προκειμένου να επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις, καθώς και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί. 

«Είναι ντροπή για τον Δήμο μας και για την Λακωνία, το 2011 να κατοικούν ανάμεσα μας   άνθρωποι, που δεν τους ενδιαφέρουν οι  Νόμοι και  η καθαριότητα», καταλήγουν οι κάτοικοι, με τη σημείωση ότι εφόσον οι Ρομά συμμορφωθούν και τηρήσουν την νομιμότητα, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από την πλευρά τους να συμβιώσουν αρμονικά, με αξιοπρέπεια και τιμή για την περιουσία του καθενός.



Πηγή: Lakonikos.gr