Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Έσπασε το φράγμα του Μόρνου και "έπνιξε" χωριό - Φόβοι για εγκλωβισμένους στα σπίτια!

- Οι κάτοικοι του χωριού Σαράντη έτρεχαν πανικόβλητοι για να σωθούν
- Φόβοι ότι κάποιοι δεν τα κατάφεραν και εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους
- Τα ορμητικά νερά βύθισαν όλο το χωριό και κατέστρεψαν τον κεντρικό δρόμο
- Δεν υπάρχει πρόσβαση από τη στεριά στο χωριό


Όλα έγιναν το μεσημέρι όταν το φράγμα του Μόρνου έσπασε και τα ορμητικά νερά ξεχύθηκαν με μεγάλη ταχύτητα συμπαρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ορμητικό ''τσουνάμι'' κατέληξε στο χωριό Σαράντη Βοιωτίας και μέσα σε λίγα λεπτά το βύθισε!

Σύμφωνα με το ... 

NewsIt.gr, οι κάτοικοι έτρεχαν για να σωθούν από τα σπίτια τους. Οι περισσότεροι ανέβηκαν σε ένα ψηλό σημείο του χωριού και άρχισαν την καταμέτρηση για να δουν μήπως έμεινε πίσω κάποιος γνωστός τους. Οι άνθρωποι του χωριού ανησυχούν για τους ηλικιωμένους και για το κατά πόσον κατάφεραν να βγουν από τα σπίτια τους, πριν μπουν τα ορμητικά νερά.

Το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο. Τα νερά από τα φράγμα κατέστρεψαν τον κεντρικό δρόμο του χωριού και έτσι τα οχήματα της Υπηρεσίας καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να φτάσουν στο σημείο. Λίγο πριν τις 16.00 στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις από την Θήβα και τη Λιβαδειά και αναμένονται ενισχύσεις από την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχειρησιακό σχέδιο για την πρόσβαση σωστικών συνεργείων στο χωριό από αέρος με ελικόπτερα και από θάλασσα με σκάφη, αφού είναι αδύνατη η πρόσβαση από τη στεριά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport η θάλασσα μπροστά από την παραλία του χωριού έχει γίνει κατακόκκινη από το χώμα και τις φερτές ύλες που δημιούργησε το "τσουνάμι" στη στεριά.



Πηγή: LamiaReport.gr
Share