Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Νέα διάκριση για το «Ασπρολίθι» / Το κρασί της Αιγιάλειας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό του Βερολίνου!

Η νέα διεθνής διάκριση που απέσπασε το «Ασπρολίθι» του Αγγέλου Ρούβαλη (χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό «Berliner Wein Trophy»), ήλθε να μας υπενθυμίσει την οινική παράδοση της Αχαΐας κι ότι ακόμα και σε αντίξοες οικονομικές περιόδους, υπάρχουν περιθώρια για αναγνώριση των τοπικών προϊόντων έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. 


Το «Ασπρολίθι» της ποικιλίας Ροδίτης, ξεχώρισε μέσα από 4.000 κρασιά από όλο τον κόσμο για το οινώδες πλούσιο άρωμα και την ...
 ποιότητα του. Τα μέλη της συγκλήτου του Βερολίνου το επέλεξαν για την γεύση του κατά την διάρκεια οινογνωσίας. 
Τα στοιχεία που έδωσαν το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό αμπέλου και κρασιού «Berliner Wein Trophy» ήταν το πολύπλοκο και βαθύ άρωμα φρούτων, σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και την ενδιαφέρουσα επίγευσή του. Η νέα διάκριση αποτέλεσε το καλύτερο δώρο για τα φετινά «γενέθλια» του συγκεκριμένου οίνου, που συμπληρώνει 20 χρόνια από τη γέννηση του στους αμπελώνες της ορεινής Αιγιάλειας.

Δύο δεκαετίες μετά, το «Ασπρολίθι» εξακολουθεί και απολαμβάνει συνεχώς διεθνή αναγνώριση και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη θέση που κατέχει στους παγκόσμιους οινογνωστικούς κύκλους, σε διαγωνισμούς και στην αγορά. Ήταν η δεύτερη σημαντική διάκριση τους τελευταίους μήνες για το «Ασπρολίθι», καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό «Mundus Vini» (ξεχώρισε μέσα από μια απαιτητική δοκιμασία 5.800 δειγμάτων από 42 χώρες προέλευσης), ασημένιο μετάλλιο στο «International Wine Spirit Competition» (όπου απο¬τέλεσε το πρώτο ελληνικό κρασί που ξεχωρίζει) και απέσπασε διεθνές μετάλλιο στο «International Wine Spirit Competition 2010».
Πίσω από αυτές τις διακρίσεις βρίσκεται ο οινολόγος Άγγελος Ρούβαλης (απόφοιτος του Bordeaux), εκλεγμένος πρόεδρος του Συνδέσμου 
Ελληνικού Οίνου, ο οποίος ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος.

Έχει δημιουργήσει τρεις ομάδες κρασιών: Το αγαπημένο «Ασπρολίθι», τη σειρά «Μικρός Βοριάς» με 5 κρασιά: Μικρός Βοριάς Λευκός, Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάς Λαγόρθι, Μικρός Βοριάς Riesling, Μικρός Βοριάς Ροζέ και τη σειρά παλαιωμένων οίνων «Ιανός» με 4 κρασιά: Ιανός Chardonnay, Ιανός Cabernet Sauvignon, Ιανός Syrah, και Ιανός Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).



Πηγή: Τα Νεα της Αιγιάλειας
Share