Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Το σπίτι των «Πυρήνων» στον Χολαργό - Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής!

Στην ήσυχη γειτονιά του Χολαργού, μερικά μόλις τετράγωνα μακριά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, κανείς από τους κατοίκους δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα στηνόταν μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ενός μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν άνδρες της αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο μικρό διαμέρισμα ενός διώροφου κτηρίου επί της οδού Ορφέως και συνέλαβαν τον 25χρονο Κώστα Παπαδόπουλο, ελάχιστοι από τους γείτονες κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβαινε στην περιοχή.

«
Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στην γειτονιά. Αλλά αν φυσικά είναι μέλος επαναστατικής οργάνωσης είναι απολύτως λογικό». Με αυτά τα λόγια περιγράφει κάτοικος της περιοχής τον συλληφθέντα της γκαρσονιέρας της οδού Ορφέως  21 στον Χολαργό που κατηγορείται ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Κώστας Παπαδόπουλος, δεν δεχόταν σχεδόν ποτέ επισκέψεις και απέφευγε τις εξόδους κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

«Μόνο τα καλοκαίρια έβγαινε στη βεράντα με την κοπέλα του για να καπνίσουν κάνα τσιγάρο» δηλώνει χαρακτηριστικά στο ...
 protothema.gr κάτοικος της περιοχής.





Το στούντιο με τη μεγάλη ταράτσα που σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησαν για τη διαμονή τους στην Αθήνα τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος και Νταμιάνο Μπολάνο, έχει ερευνηθεί εξονυχιστικά από τους άνδρες της Σήμανσης, με τα σημάδια από την ειδική σκόνη που χρησιμοποιούν για την συλλογή αποτυπωμάτων να βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνία της γκαρσονιέρας.

Σήμερα οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση
"Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" οδηγήθηκαν στους εφέτες ανακριτές. Οι τρεις από αυτούς ήταν ήδη καταζητούμενοι, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν κατηγορητήρια για την υπόθεση που εκδικάζεται στον Κορυδαλλό και αφορά τη συμμετοχή τους στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και τις τρεις εκρήξεις στα σπίτια της Λούκας Κατσέλη, Παναγιώτη Χηνοφώτη και στα γραφεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Κατηγορίες, επίσης, αντιμετωπίζουν για την υπόθεση των "τρομοδεμάτων".

Σήμερα αναμένεται να απαγγελθούν εναντίον τους νέες κατηγορίες για τα όπλα που εντοπίστηκαν από την αστυνομία κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις, κατηγορίες που θα απαγγελθούν και στους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι, επίσης, θεωρούνται μέλη της οργάνωσης και για τον λόγο αυτό οδηγήθηκαν και αυτοί ενώπιον των Εφετών Ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.



Πηγή: Πρώτο Θέμα
Share