Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πολωνία: Στο νοσοκομείο με λοίμωξη ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι!


Ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της Πολωνίας, Βόιτσεκ Γιαρουζέλσκι, νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό και λοίμωξη του αναπνευστικού, αναφερόταν σε δημοσιεύματα του Τύπου,χθές Τρίτη.
Ο 88χρονος απόστρατος στρατηγός διακομίστηκε την Παρασκευή στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Βαρσοβίας και, σύμφωνα με τα ιατρικά ανακοινωθέντα, πλέον η υγεία του είναι σταθερή.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν επιπλοκές, ο Γιαρουζέλσκι θα λάβει εξιτήριο μέσα στην εβδομάδα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου, Πιοτρ Νταμπροβιέτσκι.
Ο Γιαρουζέλσκι είχε επικαλεστεί την περασμένη εβδομάδα λόγους υγείας, για να μην παραστεί στην τελετή αγιοποίησης του Πολωνού τέως Πάπα, Ιωάννη Παύλου Β΄, τον ερχόμενο Μάιο, στη Ρώμη.


Ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι είχε επιβάλει στρατιωτικό νόμο, ως επικεφαλής του ...
κομμουνιστικού καθεστώτος, στην Πολωνία, στις 13 Δεκεμβρίου 1981, προκειμένου να καταστείλει το ογκούμενο αντικαθεστωτικό κίνημα, υπό τη σημαία του εργατικού συνδικάτου "Αλληλεγγύη".
Είναι επίσης υπόδικος για την υπόθεση στην οποία κατηγορείται ότι «σχημάτισε ένοπλη εγκληματική οργάνωση», την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ως επικεφαλής της Στρατονομίας, για να έλθει στην εξουσία, το 1981. Επικαλούμενος δε λόγους υγείας, δεν παρέστη σε πολλές ακροαματικές συνεδριάσεις του δικαστηρίου.


Πηγή: AttavkTv.gr

Share