Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σαμαράς προς Παπανδρεου : "Υπογραψατε μια συμβαση που δεν μπορουσε η Ελλαδα να πληρωσει" - Τι είπαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί; - Δείτε τα βίντεο!

Σφοδρή αντιπαράθεση πριν από λίγο στη Βουλή με τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά να διασταυρώνουν τα πολιτικά ξίφη τους. Πιο σκληρός ο πρόεδρος της Ν.Δ.κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υπέγραψε "μία σύμβαση που δεν μπορούσε η Ελλάδα να... 
πληρώσει"

Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για το υβρεολόγιο που εκστομίζει κατά της Ν.Δ. και τον κατήγγειλε ότι ζήτησε "να μετατεθεί η συζήτηση από μία οικονομία που διαλύεται στη διαχείριση του χρέους".
 Ο Α. Σαμαράς απευθόμενος στον πρωθυπουργό τον ρώτησε :...

 "Αν το μνημόνιο ήταν καλό για εμάς τότε γιατί σήμερα μας ξανασώζετε κ. Παπανδρέου. Γιατί πανηγυρίζετε; Επανόρθωση σφάλματος ήταν".


Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της πολιτικής του λέγοντας ότι : 
"Ενάμιση χρόνο πριν ξεκινήσαμε μία πορεία να βγούμε από την κρίση. Εμείς όχι μόνο βρήκαμε διέξοδο αλλά χαράξαμε νέα πορεία. Υποσχεθήκαμε να απελευθέρωσουμε τις επόμενες γενιές από τα λάθη του παρελθόντος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εμείς αποφασίσαμε να αναλάβουμε το έργο αυτό. Αυτή η διαδρομή μας θέλει όλους μαζί. Γιατί μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί θα πετύχουμε. Ήταν μία δύσκολη διαπραγμάτευση μία δύσκολη μάχη. Σήμερα βρίσκομαι εδώ ότι αυτά πο σας είπα ότι θα διεκδικούσαμε και αυτά πετύχαμε" είπε ο πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι : για "αποφάσεις που στέλνουν ισχυρό μήνυμα στις αγορές και στους κερδοσκόπους. Ζητήσαμε χαμηλότερα επιτόκια για να μην είναι τόσο δυσβάσταχτο το κόστος δανεισμού. Ζητήσαμε ευρωπαϊκό φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές για να πληρώσουν επιτέλους οι τράπεζες. Η απόφαση είναι μία και ενιαία. Θα θέλαμε ακόμη πιο γενναίες αποφάσεις από την Ευρώπη"
Παράλληλα Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν δημιουργικές προτάσεις απηύθυνε ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας την ολομέλεια της Βουλής για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.



"ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από τον Γ. Καρατζαφέρη. Αποκάλεσε "μελλοντικό πρωθυπουργό" τον Α. Σαμαρά(!) και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αποδοκιμάσει την αρθρογραφία και την επίθεση, που κατά την γνώμη του δέχτηκε από τον Φ. Κρανιδιώτη. 
Προφανώς ενοχλήθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης από την κριτική του γνωστού δικηγόρου. 
Εντύπωση πάντως προκάλεσε ο τρόπος που υποστήριξε την εφημερίδα Καθημερινή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Από πότε οι πολιτικοί αρχηγοί ανέλαβαν να υποστηρίζουν εκδοτικά συγκροτήματα; Περίεργα πράγματα.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ
Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ


Σαφή απάντηση στον Γ. Καρατζαφέρη για το άρθρο του Φ. Κρανιδιώτη έδωσε πριν από λίγο ο Α. Σαμαράς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι ο γνωστός δικηγόρος εξέφρασε τις απόψεις του και δεν εκπροσωπεί τη Ν.Δ.

 Ο Α. Σαμαράς θύμισε παλαιότερη
δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη στην ΕΡΑ, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε πει ότι το ΔΝΤ έχει πολλά λεφτά. 

"Μας περιμένουν πολλά χρήματα εκεί"! Κλείνοντας τη δευτερολογία του ο Α. Σαμαράς ρώτησε τον Γ. Καρατζαφέρη το εξής : "Μήπως αντί ΛΑΟΣ είστε... ΛΑΓΟΣ;"!


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ












Πηγή: Fimotro
Share