Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πάτρα: Έρχεται κύμα αντιδράσεων για τις συνενώσεις σχολείων στην Αχαΐα - Πρόβλημα οι πολλές επί της ουσίας ανύπαρκτες και κακές σχολικές υποδομές ( Όπως σε Αιγείρα-Ακράτα )!

Συλλαλητήριο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και διαμαρτυρία για το κλείσιμο σχολικών μονάδων στην Αχαΐα, διοργανώνουν το Μέτωπο αγώνα Σπουδαστών και το συντονιστικό αγώνα σχολείων Πάτρας, την ερχόμενη Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.


 Οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους τονίζουν, ότι αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς, δεδομένου ότι μέσα από τις συγχωνεύσεις δεν προωθείται το αγαθό της δωρεάν Παιδείας, αλλά η εμπορευματοποίησή της. 


Από την πλευρά του ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής επιλογής, λέγοντας ότι αυτή η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δεν αποτελεί λογιστική προσέγγιση, αλλά αναγκαιότητα. 
Αγκάθι ωστόσο παραμένει το πρόβλημα της μετακίνησης που αντιμετωπίζουν από τώρα ορισμένες περιοχές της Αχαΐας, για το οποίο ο πρόεδρος των δασκάλων Πάτρας Ηλίας Σκεπετάρης, ζητά από την Πολιτεία να ...
μεριμνήσει έγκαιρα για την λύση του..


Εν τω μεταξύ, την σφοδρή αντίδραση πολλών δημάρχων της περιοχής μας, συναντούν οι συνενώσεις κυρίως των δημοτικών σχολείων. Οι δήμαρχοι θέτουν ζητήματα πληρότητας σχολικής στέγης και προειδοποιούν ότι τα παιδιά θα στοιβάζονται σε κτίρια που επί της ουσίας στερούνται υποδομών, τόσο από πλευράς φιλοξενίας μαθητών, όσο και από πλευράς υποστηρικτικών μαθημάτων. 


Τέτοιο πρόβλημα θα υπάρχει στην συνένωση των λυκείων Ακράτας και Αιγείρας, κάτι που το παραδέχτηκε σε δηλώσεις του και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος.
 Τέλος ο υπεύθυνος για θέματα παιδείας της Ν.Δ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε λόγο για φτηνό σχολείο και για κίνδυνο να υπάρχουν άνεργοι μεταξύ των δασκάλων και των καθηγητών, ενώ προειδοποίησε πως το νέο μέτρο θα εξαφανίσει τον θεσμό των ωρομισθίων εκπαιδευτικών και θα αχρηστεύσει τους αναπληρωτές.


Πηγή: TheBest.gr
Share