Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σε άνοδο η άκρα δεξιά στη Γαλλία!


Η Marine le Pen, η ηγέτης της γαλλικής άκρας δεξιάς, 42 ετών, έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, την άνοιξη του '12, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris interactive. Στην ίδια δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί αύριο Κυριακή στην παρισινή εφημερίδα Le Parizien o τωρινός Γάλλος πρόεδρος, Nicolas Sarkozy έρχεται δεύτερος.
Η Marine le Pen διαδέχθηκε τον πατέρα της στην ηγεσία της άκρας δεξιάς στο μέσον του Ιανουαρίου κι αμέσως ρίχθηκε στην προεκλογική της εκστρατεία για ..
τις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Ήδη, τον περασμένο μήνα, μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA έδειξε ότι το 59% των Γάλλων πολιτών δεν επιθυμεί ο Nicolas Sarkozy να θέσει του χρόνου υποψηφιότητα για την προεδρία της δημοκρατίας. Παράλληλα προέκυψε ότι, στον πρώτο γύρο αυτών των εκλογών θα προηγηθεί με ποσοστό 23%-28% ο σοσιαλιστής Stros Kan, εφόσον βέβαια είναι τελικά υποψήφιος. Δεύτερος θα είναι ο Sarkozy ενώ τρίτη θα καταταγεί, με 18% των ψήφων, η Marine le Pen.
Στην ίδια δημοσκόπηση φάνηκε ότι Marine le Pen μπορεί να περάσει στον τελικό γύρο το '12, εάν δεν είναι τελικά υποψήφιος ο Nicolas Sarkozy και τη Δεξιά να αντιπροσωπεύσουν ένας εκ των Jean-Louie Borloo, πρώην υπουργός, Jean-François Copé, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ενωση Λαϊκού Κινήματος ή, τέλος, ο πρωθυπουργός François Fillon.


Πηγή: Zougla.gr