Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

"Πάει" στα 79 της και η Ανί Ζιραρντό - Δείτε τα βίντεο!


Πέθανε σήμερα στο Παρίσι η γαλλίδα ηθοποιός Ανί Ζιραρντό. Από τη δεκαετία του 50 μέχρι σήμερα είχε παίξει σε πάνω από 100 ταινίες, καλές και λιγότερο καλές. Ταλαιπωρηθηκε επί πολλά χρόνια από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ήταν 79 ετών.

Eγινε γνωστή πάιζοντας τη νεαρή πόρνη στο "Ο Ρόκκο και τα αδέλφια του" του Λουκίνο Βισκόντι, αλλά τη νεότερη γενιά την κέρδισε με το ρόλο της ιδιόρρυθμης, νευρωτικής μάνας στη 'Δασκάλα του Πιάνου" -δίπλα στην Ιζαμπέλ Υπέρ. Η σκηνή της "αιμομικτικής" σκηνής μεταξύ μανας και κόρης είναι από τις δυνατότερες του φιλμ. Ενας άλλος αξιοσημείωτος ρόλος της ήταν στο μέτριο, πλην ατμοσφαιρικό γαλλικό φιλμ "Μέρες ολόκληρες κάτω απ' τα δέντρα"
'Επαιξε τα πάντα -από αστυνομικίνες μέχρι δικηγόρους. Όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και καλύτερη. Μέχρι που ήρθε η αρρώστια. Η μάχη της με το αλτσχάιμερ έχει καταγραφεί στο ντοκυμανταίρ του Νικολά Μπολιέ "'Ετσι είναι η ζωή". Στο απόσπασμα που ακολουθεί θα δείτε και τη βράβευσή της με το Σεζάρ του 1996 -όταν ήταν ήδη άρρωστη.
Η ίδια έγραψε το 1999: "Πάντα πάω στο σουπερμάρκετ  μόνη μου, κάνω τα ψώνια μου, καθαρίζω, πλένω. Δεν υπήρξα ποτέ η Βελουδένια Σταρ".
Kαμμιά φορά, η Ανί τραγουδούσε κιόλας... Γαλλικά σανσόν, τολμηρά για την εποχή τους (το τραγουδι αρχίζει στο 0.35')
Πηγή: Lifo.gr