Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

'Εφυγε" στα 78 της χρόνια η μεγάλη ηθοποιός του Hollywood, Dame Elisabeth Taylor - Δείτε τα βίντεο!

Όπως έγινε γνωστό,"εφυγε" πριν απο λίγο απο τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός του Hollywood,  Dame Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε ηλικία 79 ετών!


Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ (αγγλ. Elizabeth Taylor) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός γεννημένη στις 27 Φεβρουαρίου του 1932 στο Χάμστεντ του Λονδίνου


Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος, συνέχισε να γυρίζει ταινίες και τη δεκαετία του πενήντα πλέον ενήλικα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου.


 Είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το είχε κερδίσει δύο, την πρώτη για την ταινία ... 
Ζήσαμε στην αμαρτία του 1960 και τη δεύτερη για το Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του 1966. Άλλες αξιόλογες ταινίες της είναι Μια θέση στον ήλιο του 1951Ο γίγας του 1955Όσα δε σβήνει ο χρόνος του 1957Λυσσασμένη γάτα του 1958 και Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι του 1959


Η Τέιλορ φημιζόταν επίσης για το γεγονός ότι παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, για τη συλλογή διαμαντιών και κοσμημάτων και για τα μεγάλα βιολετιά της μάτια. 


Το ειδύλλιό της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον αποτελεί ένα απ' τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλλιγουντ. ΤοΑμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.
 Η Τέιλορ είχε ασπαστεί τον ιουδαισμό το 1958 όταν παντρεύτηκε τον εβραίο παραγωγό Michael Todd.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Share