Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Manchester United: 100 εκατ. λίρες έσοδα μόνο από… εμπορικά δικαιώματα!

Η Manchester United συγκαταλέγεται στους συλλόγους που ξέρουν πολύ καλά πώς να διαχειρίζονται το όνομά τους στην παγκόσμια αγορά και δεν είναι τυχαία ανάμεσα στις ομάδες με τα περισσότερα έσοδα ετησίως. 


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Βρετανών οικονομολόγων, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα γίνουν η πρώτη βρετανική ομάδα που θα σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων λιρών σε έσοδα, μόνο από εμπορικά δικαιώματα, καθώς για την σεζόν 2010-2011 αναμένεται να φτάσουν τα 118 εκ.

"Ένα από τα πιο δυνατά σημεία της ομάδας είναι η εμπορική της δύναμη. Την ημέρα των αγώνων τα έσοδα αντιστοιχούν στο 40% του συνολικού τζίρου. Εξάλλου, είμαστε μέλος της Premier League, ενός πρωταθλήματος που συνεχίζει να μεγαλώνει. Η εμπορική της αξία έχει ανέβει από το 20 στο 30%. Είμαστε σε πολύ καλή θέση. Μιλάμε για ιδιαίτερα ψηλά νούμερα και έτσι θα συνεχίσουμε να δίνουμε χρήματα στον Ser Alex Ferguson ώστε να κρατήσει την ομάδα στην κορυφή. Οι φίλαθλοι μας βοηθούν σημαντικά για να συμβεί αυτό" τόνισε ο γενικός διευθυντής της United, David Gill.




Πηγή:Gossip-Tv.gr