Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αττική-Ναύπλιο-Hράκλειο-Λαμία!

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:15 και για περίπου 10 λεπτά στα Βόρεια Προάστεια της Αττικής. Σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου από νωρίς το απόγευμα υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις, ενώ σε αρκετές περιοχές (Φιλαδέλφεια, Μενίδι) έγιναν διακοπές ρεύματος. 

Επίσης, η Πυροσβεστική μας ενημέρωσε ότι δέχτηκε 40 κλήσεις για κοπές δέντρων ( Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Παλαιό Φάληρο) που εκριζώθηκαν και έπεσαν στο οδόστρωμα και μία για άντληση υδάτων. Τέλος, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού επιβατών αυτοκινήτων οι οποίοι αποκλείστηκαν στο φράγμα του Μαραθώνα από πτώση δέντρων.



Δείτε την εικόνα από το μετεωρολογικό δορυφόρο





Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στο Ναύπλιο

Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή του Ναυπλίου, καθώς βούλωσαν τα φρεάτια βούλωσαν, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.





Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη

Προβλήματα από τους τους ισχυρούς νοτιάδες παρατηρήθηκαν στο αεροδρόμιο και το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.  Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε πολλές περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και στη Λαμία

Τουλάχιστον πέντε κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής για να αντλήσει νερά από πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πλημμύρισε υπόγειο στο κέντρο της πόλης, ενώ αντίστοιχα περιστατικά είχαμε στην Άμπλιανη, στη Νεάπολη και στις Μεξιάτες.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού στο 37χιλ. είχαμε εκτροπή αυτοκινήτου, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. Επίσης στον ίδιο δρόμο είχαμε και πτώση μικρών βράχων, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση αντιμετωπίζει και η ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, ενώ φόβος έχει κυριεύσει τους κατοίκους της Τιθορέας, που ζουν με τον εφιάλτη των βράχων.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχτηκε είκοσι κλήσεις για αντλήσεις στην Κατερίνη και δώδεκα κλήσεις για κοπές δέντρων στη Χαλκίδα. Στη Δυτική Ελλάδα οι κλήσεις για κοπή δέντρων ήταν έξι.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια).

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (19-2-2011) στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση και ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην ανατολική Θεσσαλία- Σποράδες, την ανατολική Στερεά- Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής (κυρίως στα βορειοανατολικά), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα και σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.