Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Eurovision 2011: Φαβορί ο Λούκας Γιώρκας και η Νίκη Πόντε!


Λίγες μόνο ώρες μετά την πρώτη γεύση των τραγουδιών που διεκδικούν την πρόκριση στο διαγωνισμό της Eurovision για φέτος και οι Έλληνες λίγο πολύ έδειξαν τις προτιμήσεις τους. Αδιαφιλονίκητα φαβορί για φέτος είναι τα κομμάτια της Νίκης Πόντε: “I don’t wanna dance” και του Λούκα Γιώρκα- ft. Stereo Mike: «Watch My Dance».

Το κομμάτι της Νίκης που τόσο καιρό απολαμβάναμε στο X- Factor, έχει αναμφισβήτητα πολύ ωραίο ρυθμό και στίχο αφού πρόκειται για ένα dance κομμάτι κομμένο και ραμμένο επάνω της. Η Νίκη έχει κάνει ιδιαίτερες σπουδές στο μιούζικαλ, πρόκειται για μια σπουδαία performer και μπορεί να υποστηρίξει άρτια το κομμάτι αφού καταφέρνει να χορεύει και να τραγουδάει παράλληλα και μάλιστα με την ίδια επιτυχία.

Ο Νίκος Μουρατίδης, καλεσμένος σήμερα στην «Πρωινή Μελέτη» δήλωσε πως άκουσε όλα τα φετινά κομμάτια και του άρεσαν ιδιαίτερα. Ωστόσο, ο κριτής του «X-Factor» δεν προσπάθησε να κρύψει την αδυναμία του στο πρόσωπο της νεαρής Νίκης Πόντε: «Νομίζω πως η Νίκη το έχει πιο ολοκληρωμένα να πάει στη Eurovision, γιατί είναι πολύ φρέσκια, πολύ μικρούλα και φωνάρα».
Το μόνο ίσως μειονέκτημα του συγκεκριμένου κομματιού είναι ότι δεν θυμίζει σε τίποτα Ελλάδα αφού όλοι οι συντελεστές του είναι ξένοι. Λογικό λοιπόν και ο ήχος του να είναι προσαρμοσμένος αποκλειστικά στα διεθνή ακούσματα.

Κάτι που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στο κομμάτι του Λούκα Γιώρκα, νικητή του πρώτου Χ- Factor που έχει κλέψει τις καλύτερες εντυπώσεις με το κομμάτι του “Watch my Dance” με συντελεστές το Γιάννη Χριστοδουλόπουλο και την Ελεάννα Βραχάλη. Πρόκειται για ένα κομμάτι, ακριβώς στα μέτρα που επιβάλλει η Eurovision με ελληνικό στίχο αλλά και τις απαραίτητες αγγλικές πινελιές.

Να σημειώσουμε πως είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η χώρα μας επιχειρεί να στείλει στο μουσικό διαγωνισμό ένα κομμάτι που ταιριάζει τόσο στα ελληνικά ακούσματα αφού το μισό κομμάτι είναι ζεϊμπέκικο. Η ιδέα ξεκίνησε από το Γιώργο Λύρα και υλοποιήθηκε από τους συντελεστές του κομματιού μέσα σε μόνο 40 ώρες. Φαίνεται πως οι δημιουργοί ήξεραν πολύ καλά τι ήθελαν να μας περάσουν και σε εμάς αλλά και στο ευρωπαϊκό κοινό.

Εμείς ας ευχηθούμε να νικήσει ο καλύτερος!


Πηγή:Στη Φόρα
Share/Bookmark