Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Deutsche Welle: Δύσκολος ο δρόμος και μετά την αναδιάρθρωση!


Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομίας και μέλος του προεδρείου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών της Ρηνανίας Βεστφαλίας RWI Βιμ Κέστερς.

«Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της σε διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της δόθηκε, όταν εντάχθηκε στην ΟΝΕ προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. Αντ΄ αυτού χρηματοδότησε με τη σύναψη νέων δανείων μη παραγωγικές κρατικές δαπάνες».

Ο καθηγητής εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος γενικότερα για το γεγονός ότι αποφασίστηκαν πακέτα σωτηρίας ολόκληρων χωρών χωρίς προηγουμένως να συζητηθούν οι όροι και η τήρησή τους.

«Δεν μπορείς να αυξάνεις τους πόρους του μηχανισμού στήριξης ή να εξετάζεις το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χωρίς να σκέφτεσαι πώς μπορείς να δώσεις κίνητρα για το μέλλον και να αναζητήσεις λύσεις προκειμένου να αποφύγεις μελλοντικά περαιτέρω διόγκωση του χρέους».

Όσον αφορά στην Ελλάδα, καταλήγει ο καθηγητής, πρέπει να συνεχίσει στο δύσκολο δρόμο που έχει χαράξει, καλούμενη να πληρώσει τώρα τους λανθασμένους οικονομικούς χειρισμούς του παρελθόντος.



Πηγή:Επίκαιρα

Share/Bookmark