Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ιδού οι αποδείξειες: Τριπλάσιο πάγιο στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Ο «μύθος» του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ καταρρίπτεται... από το πάγιο! Ο «Κόσμος» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα τις χρεώσεις τού απλού και κοινωνικού τιμολογίου και αποδεικνύει πως τα υποσχόμενα για... φθηνότερο ρεύμα, μάλλον αποτελούν κοροϊδία σε βάρος των ελλήνων καταναλωτών. Την ώρα που οι αιτήσεις για ένταξη καταναλωτών στο περιβόητο κοινωνικό τιμολόγιο ανέρχονται σε χιλιάδες, οι περισσότεροι στέκονται σε ουρές για να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά πιστεύοντας πως θα κερδίσουν και θα έχουν λιγότερα έξοδα στο μηνιαίο λογαριασμό τους. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζουν είναι πως με το κοινωνικό τιμολόγιο θα πληρώνουν πάγιο διπλάσιο (αν η κατανάλωση είναι μέχρι 800 κιλοβατώρες) και σχεδόν δυόμισι φορές μεγαλύτερο, αν ξεπερνούν τις 1.000 κιλοβατώρες.


Τα τιμολόγια της ΔΕΗ που παρουσιάζει σήμερα ο «Κόσμος» αποτελούν τρανή απόδειξη για όσα παραπάνω διαβάσατε.


Όπως βλέπετε στον πίνακα αριστερά, το πάγιο για το απλό οικιακό τιμολόγιο σε μονοφασική παροχή είναι 1,52 ευρώ το τετράμηνο. Αντίστοιχα για μία τριφασική παροχή είναι 4,80 για κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες και 9,20 για κατανάλωση άνω των 800. Αντίστοιχα, στο κοινωνικό τιμολόγιο το πάγιο είναι 2,77 ευρώ για μονοφασική παροχή, 7,88 για τριφασική, ενώ αν κάποιος ξεπεράσει τις 1000 κιλοβατώρες θα πληρώνει πάγιο 22,20 ευρώ το τετράμηνο.


Είναι προφανές ότι κάποιοι ήθελαν να αποκρύψουν την αύξηση του παγίου στο κοινωνικό τιμολόγιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και συνδικαλιστές μόλις πρόσφατα ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα.


«Δράματα» για τους διακανονισμούς


Στο μεταξύ οι ουρές στο τμήμα διακανονισμών της ΔΕΗ εξακολουθούν να είναι καθημερινές. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί καταναλωτές φθάνουν σε σημείο να κλαίνε... εκλιπαρώντας για μία ευνοϊκή ρύθμιση. Ιδιαίτερα, αν έχει γίνει διακοπή στην ηλεκτροδότηση, η διαδικασία του διακανονισμού είναι ακόμη δυσκολότερη και αρκετοί φθάνουν σε σημείο να μένουν χωρίς ρεύμα για δύο και τρεις ημέρες.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


Το πάγιο στο απλό τιμολόγιο

Το πάγιο στο "κοινωνικό" τιμολόγιο
Πηγή:Dete.gr
Share/Bookmark