Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι Πιο Πλούσιες Ομάδες Του Κόσμου...στην πραγματικότητα είναι καταχρεωμένες!

Η Deloitte ανακοίνωσε τη λίστα της με τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου και, παρότι πέρσι έμεινε χωρίς τίτλους, η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει πρώτη για 6η συνεχή χρονιά. Υποτευόμαστε ότι η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο μάλλον θα είχε κάτι να κάνει με αυτό — κι ας φωνάζουν πολλοί για το πόσο αντιπαθής είναι.

Τα έσοδα της Ρεάλ μάλιστα ανέβηκαν — στα 592 εκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πανηγυρικά πίσω την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στα 537. Μέσα στη δεκάδα συναντάμε 4 αγγλικές ομάδες (τις 4 που θα περίμενες: Μάντσεστερ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Λίβερπουλ), τρεις ιταλικές (και πάλι, αυτές που θα περίμενες, Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους) συν την Μπάγερν Μονάχου. Όλα λογικά λοιπόν.

Αυτό που δεν είναι καθόλου λογικό, είναι το ότι –για παράδειγμα- από τις 7 αγγλικές ομάδες της 20άδας μόλις μία είναι κερδοφόρα, ενώ οι δύο ισπανοί τιτάνες δεν είναι καν κοντά στο θετικό πρόσημο: Η Ρεάλ χρωστάει εκατομμύρια, ενώ η Μπαρτσελόνα πήρε ένα τεράστιο δάνειο στην αρχή της σεζόν γιατί δεν είχε να πληρώσει τα ακριβά συμβόλαια των παιχτών της.

Μιλάμε για συλλόγους που βάζουν στο ταμείο τους ποσά σαν τα προαναφερόμενα, και πάλι μόλις και μετά βίας καταφέρνουν κάποια (ελάχιστα από αυτά) να βγάζουν κέρδος. Ούτε Έλληνες να διαχειρίζονταν τα οικονομικά τους.





Πηγή:Yupi.gr